FOLLOW US: facebook twitter

Μαρίνος Αχτύπης: «Δεν είναι δυνατόν διοικητικοί υπάλληλοι να “μεταμφιεστούν” σε δημοτικούς αστυνόμους»

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Ο αντιδήμαρχος Πύργου Μαρίνος Αχτύπης σχολιάζει την δυνατότητα που δίνει το  Υπουργείου Εσωτερικών στους δημαρχους για την δημοτική αστυνομία

Την διαφωνία του με την δυνατότητα που δίνει τι Υπουργείο Εσωτερικών στους δημάρχους να αναθέτουν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας σε διοικητικούς υπαλλήλους, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πύργου και αρμόδιος για την δημοτκή Αστυνομία Μαρίνος Αχτύπης! Για το ίδιο θέμα έγινε παρέμβαση και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως, Χρήστου Γαρύφαλλου που ανέφερε σε ανακοίνωση του πως δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί με ανεκπαίδευτους και «εκτός κλίματος» υπαλλήλους σε ένα τόσο σημαντικό έργο για το Δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Αχτύπης, τοποθετήθηκε για το θέμα, τονίζοντας ότι «Δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό η προσθήκη αυτή. Το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας πριν αναλάβει υπηρεσία έχει περάσει από ειδική επιλογή, διαθέτοντας συγκεκριμένα προσόντα, με ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες κ.α. και συγκεκριμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση. Δεν είναι δυνατόν, αιφνιδιαστικά, αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας να ανατεθούν σε οποιονδήποτε διοικητικό Υπάλληλο του Δήμου, που δεν διαθέτει κανένα ειδικό κριτήριο επιλογής και την ανάλογη εκπαίδευση.  Δεν είναι καθόλου απλό οι όποιοι διοικητικοί Υπάλληλοι, να “μεταμφιεστούν” σε Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Επίσης, ως γνωστό, όλοι οι Δήμοι είναι έντονα υποστελεχωμένοι, αφού στις παρούσες συνθήκες της επιδημίας η έλλειψη προσωπικού έχει ήδη ενταθεί, δεδομένου ότι π.χ. οι γονείς κάνουν χρήση των αδειών και διευκολύνσεων που προβλέπει η νομοθεσία, όπως κι οι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Συναντήθηκα πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου άλλα και με άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες με βασικό στόχο την στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό. Θέλουμε κι επιδιώκουμε με ενέργειες μας την δυναμική εξέλιξη στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά με νέες προσλήψεις κι όχι με τους προτεινόμενους ανεφάρμοστους στην πραγματικότητα τρόπους.

Είναι γεγονός και αποδεικνύεται -καθημερινά – πως το υπάρχον προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Πύργου συνεχίζει κι αυτό το διάστημα την πολύ σημαντική παρουσία του, με τις υπάρχουσες δυνάμεις του, τη θέληση και τη διάθεση των ατόμων που στελεχώνουν την Υπηρεσία, πάντα για την καλύτερη δυνατή προσφορά προς όφελος των δημοτών μας. Βασικές μας επιδιώξεις είναι το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες, η πρόληψη της εγκληματικότητας, η καταστολή, η αποτροπή ενεργειών παράνομης δράσης, ο έλεγχος της νομιμότητας.  Με οργανωμένη δουλειά και κατάλληλους χειρισμούς, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά, παρ` όλη την ιδιαιτερότητα της εποχής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος