FOLLOW US: facebook twitter

Μαρίνος: «Ανάδειξη της ιππικής παράδοσης»

Ημερομηνία: 23-11-2021 | Συντάκτης:

ΙΔΡΥΣΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Η ιππική παράδοση του Δήμου Πηνειού, η πείρα των κατοίκων στην εκτροφή αλόγων, αλλά κυρίως η αγάπη τους προς αυτά, ήταν ισχυρό κίνητρο για τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία  για την δημιουργία Ιππικού Ομίλου, ενώ ήδη  έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την δημιουργία σύγχρονου Ιππικού Κέντρου.

Στη Γαστούνη, μετά την έγκριση καταστατικού, ιδρύεται  Αθλητικό   και  Πολιτιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Ιππικός Όμιλος – Ο Πηνειός», ο οποίος θα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η  ιδιότητα  του μέλους  του  Δ.Σ. θα είναι τιμητική και άμισθη.

Επιπλέον ο Δήμος Πηνειού, στα πλαίσια της αναπτυξιακής του πολιτικής, αξιοποιεί ακίνητο ιδιοκτησίας του προτείνοντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Η ιππασία είναι Ολυμπιακό άθλημα με αυξανόμενη δημοτικότητα και μεγάλη ανάπτυξη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Στην ΠΕ Ηλείας δεν υπάρχει σε λειτουργία αντίστοιχη αθλητική εγκατάσταση, η οποία να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με το άθλημα.

Να τονισθεί ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν την αξία της ιππασίας για την ψυχοσυναισθηματική και ψυχοσωματική υγεία των παιδιών.

 

«Η ιππασία συνδετικός κρίκος»

«Η ιππασία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη παράδοση, τη φύση και τη σύγχρονη ζωή. Σκοπός του Ιππικού Ομίλου, που θα είναι ταυτισμένος με την ιππική ιστορία του τόπου μας, είναι η διάδοση της ιππικής τέχνης  και του φιλίππου πνεύματος μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις. Επιπλέον στόχος μας είναι η δημιουργία, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, ενός σύγχρονου Ιππικού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

Το νέο έργο για το οποίο έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο πρόγραμμα «Τρίτσης» θα περιλαμβάνει υπαίθρια ιπποδρόμια έκταση , περιφερειακό διάδρομο περιπάτου, αποθήκες για τροφές αλόγων, πεταλωτήριο, χώρο παρακολούθησης θεατών και όλες τις άλλες υποδομές για ένα σύγχρονο Ιππικό Κέντρο. Δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας που έχει μεγάλη ιστορία, αλλά συνεργατικά»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος