FOLLOW US: facebook twitter

Ερωτηματικά για την παραίτηση επαγγελματιών από την καντίνα Γλύφας και Παλαιοχωρίου

Ημερομηνία: 16-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

marinopoulou-sofia

Πολλά ερωτηματικά και απορία προκάλεσε η παραίτηση επαγγελματιών από την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου στην παραλία Παλαιχωρίου και Γλύφας, για την τοποθέτηση και λειτουργία καντίνας. Οι επαγγελματίες, και οι δύο από το δήμο μας, υπέγραψαν το συμφωνητικό μίσθωσης, πλήρωσαν το τίμημα, εγκαταστάθηκαν και διαμόρφωσαν το χώρο τους στις παραλίες. Μετά 5 μέρες για προσωπικούς, οικογενειακούς και επιχειρηματικούς λόγους, όπως επικαλέστηκαν, ζήτησαν τη λύση της σύμβασης και την παραίτηση τους από αυτήν, χωρίς καμία περαιτέρω απαίτηση.

Το μυστήριο γίνεται ακόμα πιο ανεξήγητο με δεδομένο ότι και οι δύο επαγγελματίες προέρχονται από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής αφού εγγυητής στον έναν ήταν στενό συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου (ο δε Δήμαρχος ήταν πρόεδρος στην επιτροπή δημοπρασιών)  και στον άλλον δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ο Κος Τσατσός Αθανάσιος.

Άσχετα με τις απορίες και τα αναπάντητα ερωτήματα το αποτέλεσμα είναι: η πιο πολυσύχναστη παραλία του Δήμου μας, η παραλία Γλύφας, να μείνει χωρίς παροχές όπως και η αναπτυσσόμενη παραλία Παλαιοχωρίου.

Ένα επιπλέον πλήγμα στην πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του δήμου, μαζί με τα φώτα που δεν ανάβουν σε τουριστικά σημεία όπως το Αρκούδι και οι Θίνες, τα χόρτα που μένουν ακαθάριστα, τη σήμανση της κυκλοφορίας που δεν είναι επαρκής, το νερό που είτε είναι λιγοστό είτε είναι κακής ποιότητας, την καθαριότητα που υστερεί, την τουριστική προβολή του δήμου που είναι ελάχιστη ως ανύπαρκτη και κυρίως το γενικότερο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που δεν υπάρχει.

Η δημοτική αρχή δείχνει να προσπαθεί, όμως μάταια περιμένουμε να δώσει προτεραιότητα και βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη, να κάνει κινήσεις που θα αναδείξουν τουριστικά το δήμο, να στηρίξει αμερόληπτα τους επαγγελματίες, να αποφύγει τις «φθηνές» ψηφοθηρικές συναλλαγές…,να δημιουργήσει ουσιαστικές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης.

Η τουριστική ανάπτυξη, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία του δήμου και στις τσέπες των δημοτών γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπισθεί από το δήμαρχο και τους συνεργάτες του με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Σοφία Μαρινοπούλου – δημοτική σύμβουλος

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Πηνειού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος