FOLLOW US: facebook twitter

Βιβλιοπαρουσίαση και Εργαστήρι φιλαναγνωσίας χθες στον Παιδικό Σταθμό Μαριέττα

Ημερομηνία: 19-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

marieta-ekdilosi«Πάσχα είναι η… αγάπη!»

Της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

«Μα, τι είναι το Πάσχα;». Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ανακάλυψαν χθες οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού «Marietta Νέα Εποχή» μετά την αφήγηση του υπέροχου παιδικού βιβλίου «Η πασχαλίτσα της αγάπης» της Ιωάννας Κυρίτση- Τζιώτη, από την ίδια την συγγραφέα αλλά και τις βιωματικές δραστηριότητες που ακολούθησαν βασισμένες στην υπέροχη αυτή ιστορία. Το υπέροχο εργαστήρι φιλαναγνωσίας οργανώθηκε σε συνεργασία με το «Τρένο της Χαράς» και την Animater  Ελένη Κουσκουρέλου που μετέτρεψε το παραμύθι με την πασχαλίτσα σε διαδραστικό παιχνίδι με τα πιτσιρίκια!

marieta-kiritsi

«Η πασχαλίτσα της αγάπης, είναι ένα καθαρά πασχαλινό βιβλίο, ένα απολαυστικό παραμύθι, που μπορεί να διαβαστεί από πολλές ηλικίες γιατί καθένας ανάλογα με την ηλικία του το αντιλαμβάνεται στο δικό του επίπεδο και στο δικό του τρόπο» επισήμανε η συγγραφέας κ. Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη και πρόσθεσε ότι «τα παιδία παρότι είναι μικρά, φαίνεται ότι είναι παιδιά που έχουν δουλευτεί, έχουν εμπειρίες και βιώματα και νομίζω ότι πέρασαν μια απολαυστική μέρα. Είναι παρήγορο, να βλέπεις εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να καλούν συγγραφείς γιατί δείχνουν ότι καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει το παιδικό βιβλίο για την ανάπτυξη των παιδιών».

Μέσα από την ιστορία του παραμυθιού, και την αναζήτηση της Λίτσας της πασχαλίτσας, στην προσπάθεια της να μάθει «τι είναι το Πάσχα;» οι λιλιπούτειοι ανακάλυψαν και αυτοί με τη σειρά τους το αληθινό νόημα του Πάσχα που δεν είναι άλλο από την αγάπη.

marieta-padazopoulou

«Το μήνυμα του παραμυθιού είναι το θαύμα εξ’ ουρανού, το μήνυμα της αγάπης που γιορτάζουμε το Πάσχα» τόνισε η ιδιοκτήτρια του Παιδικού Σταθμού κ. Ιωάννα Πανταζοπούλου προσθέτοντας ότι «για αυτό σταυρώθηκε ο Χριστός για μας, για να διδάξει τον κόσμο  το τι εστί αγάπη! Και σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αυτό γίνεται επιτακτική ανάγκη, για να μπορέσουμε μέσα από την αγάπη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε και ιδιαίτερα τα παιδάκια που ζουν σε περιβάλλον αναστατωμένο λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Χρειάζεται αυτό το μήνυμα να το πάρουν και οι γονείς, διότι μέσα από αυτή την αγάπη, θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και θα χαρίσουμε στα παιδιά ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον. Αυτός ήταν και ο σκοπός της δραστηριότητας μας ενόψει του Θείου Πάθους και ενόψει του Πάσχα. Να στείλουμε την αγάπη και να ακουστεί από τα μικρά μας τα παιδιά σε όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες και σε όλες τις οικογένειες. Και να ευχηθούμε καλή Ανάσταση με χαρά και το μήνυμα της αγάπης να ακουστεί φέτος σε όλες τις γωνιές της γης».

marieta-paixnidi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος