FOLLOW US: facebook twitter

Μαριάννα Σταθοπούλου: Π.Δ. για Κυπαρισσιακό; Ας το ξανασκεφθούμε

Ημερομηνία: 09-07-2020 | Συντάκτης:

Με σεβασμό στο περιβάλλονΝα εξεταστούν όλα τα επιχειρήματα της Δημ. Αρχής

Για την περιοχή της Νότιας Ηλείας και της Ζαχάρως η υπόθεση εφαρμογής του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό είναι δικαιολογημένα το πιο βασικό και άμεσο αίτημα αυτής της χρονικής περιόδου, με δεδομένο ότι πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις παραμένουν σε «λιμνάζοντα νερά» και οδηγούν σε δυσχερή θέση τους επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους με περιουσιακά στοιχεία σε όλη την ευρύτερη ζώνη.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Μαριάννα Σταθοπούλου, βλέποντας τη νέα μεγάλη προσπάθεια της Δημ. Αρχής στη Ζαχάρω και την ακόμη πιο έντονη γραμμή υποστήριξης της θέσης της ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές που θα δώσουν «ζωή» στον τόπο.

Είναι μία προσπάθεια που κανένα εμπλεκόμενο Υπουργείο δεν θα πρέπει να αγνοήσει καθώς στηρίζεται από το σύνολο σχεδόν της Τοπικής Κοινωνίας ενώ νομικά, περιβαλλοντικά και πραγματιστικά με μία σειρά επιχειρημάτων έχει ουσιαστικά καταρρίψει τις αιτιάσεις πάνω στις οποίες βασίσθηκε η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ευκαιρίες» ανάπτυξης

Η Νότια Ηλεία χρειάζεται πολύ περισσότερο μετά την καταστροφή των πυρκαγιών ιδιαίτερη προσοχή και «ευκαιρίες ανάπτυξης». Χρειαζόμαστε επενδυτικές δραστηριότητες ακόμη και ήπιας μορφής που δεν θα αλλοιώνουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και παράλληλα θα δίνουν δουλειές, θα συγκρατούν τον κόσμο στην Ηλεία μας, θα φέρνουν περισσότερους επισκέπτες και θα μπορέσουν σταδιακά και δυναμικά να ανασυγκροτήσουν την «πληγωμένη» οικονομία μας.

Θα πρέπει λοιπόν τα στελέχη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων που πρότειναν επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Προεδρικό Διάταγμα, να αναθεωρήσουν και να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πάνω απ’ όλα να ακούσουν τους πολίτες της περιοχής με τη σκέψη ότι αυτοί τελικά που βιώνουν το πρόβλημα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τι πρέπει να γίνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος