FOLLOW US: facebook twitter

Μαριάννα Σταθοπούλου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιου: Θα καθοδηγήσει με ξεχωριστή αγάπη και Ποιμαντορία το πλήρωμά του !

Ημερομηνία: 11-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
  • Δήλωση της Δικηγόρου, προέδρου του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Πύργου και Πολιτικού Στελέχους της ΝΔ

Η εκλογή του Αθανασίου στην θέση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας σηματοδοτεί την διασφάλιση της συνέχισης ενός πολύ σημαντικού έργου που έχει επιτελέσει ο προκάτοχός του και επί σειρά πολλών ετών Μητροπολίτης κ. κ. Γερμανός και της προσφοράς που παραδοσιακά η μεγάλη Μητρόπολή μας έχει απέναντι σε αδύναμες κοινωνικά και ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.

Είμαστε ως Ηλείοι και ως πιστοί που συμμετέχουμε στις δράσεις της Μητρόπολής μας ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι και με συναισθήματα συγκίνησης υποδεχόμαστε την επιλογή της Ιεραρχίας στο πρόσωπο του νέου Ποιμενάρχη μας γνωρίζοντας την δική του ήδη καθοριστική παρουσία στην δυναμικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και την αξιοσύνη με την οποία την υπηρετεί αταλάντευτα και ουσιαστικά αναδεικνύοντας κάθε φορά  τα ευεργετικά για τον τόπο και τους πολίτες του χαρακτηριστικά της!

Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας θα καθοδηγήσει με ξεχωριστή αγάπη και θα προστατεύσει περαιτέρω με την Ποιμαντορία του Αξίες και Αρχές που διέπουν την πορεία μας στη λατρεία του Θεού με το ανάλογο ισχυρό θρησκευτικό μας συναίσθημα.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος υπόδειγμα κληρικού που κρατά πάντα χαμηλούς τόνους, αγαπητός και οικείος με όλους, εξαιρετικά εργατικός και φιλεύσπλαχνος καλείται πλέον να κρατήσει σθεναρά το τιμόνι μιας εκ των μεγαλυτέρων Μητροπόλεων της Ελλάδας και είμαι σίγουρη αναγνωρίζοντας πέραν των άλλων και τις διοικητικές ικανότητες που διαθέτει σε έναν πολύ απαιτητικό τομέα ευθύνης και ισορροπίας ότι θα το πράξει κατά τον καλύτερο τρόπο.

Δεν μένει παρά να σταθούμε κληρικοί και λαϊκοί, αρχές, συλλογικοί φορείς και απλοί πολίτες στο πλευρό του για να τον στηρίξουμε και από την πλευρά μας να βοηθήσουμε με τις δικές του δυνατότητες καθεμιά και καθένας   στο έργο που έχει μπροστά του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος