FOLLOW US: facebook twitter

Μαρία-Άννα Μενύχτα: Το κατεστημένο σαπίζει

Ημερομηνία: 29-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η φοιτήτρια στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ, υπογραμμίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης που λειτουργεί κατασταλτικά σε όλα τα επίπεδα είναι το εκκολαπτήριο των εξεγέρσεων του μέλλοντός μας.

Ενώ ο ιός σαρώνει τα πάντα στο πέρασµά του, η δεξιά κυβέρνηση της χώρας έχει τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο να τον καταπολεµήσει.

Μέτρα όπως η ενίσχυση του ΕΣΥ, η αύξηση των κλινών ΜΕΘ, ο πολλαπλασιασµός των ΜΜΜ στα αστικά κέντρα θα ήταν µάλλον ατελέσφορα και γι’ αυτό δεν τέθηκαν ποτέ σε εφαρµογή. Η επιβολή lockdown µε τη διαρκή παρουσία και παρέµβαση των αστυνοµικών δυνάµεων –µε κύριο στόχο τους νέους– σπέρνει τον τρόµο στο σύνολο του πληθυσµού. Το κράτος δεν τα πηγαίνει πολύ καλά µε τη διασφάλιση της δηµόσιας υγείας, όµως σηµειώνει πολύ καλό σκορ στην καταστολή του κόσµου, τη φίµωση των φωνών και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων. Σε όσους δε στέκονται εµπόδιο στο εγχείρηµά του απαντάει µε πρόστιµα, συλλήψεις και ξυλοδαρµούς.

Στο µάτι του κυκλώνα βρίσκεται η νεολαία, η οποία είναι φύσει αδύνατον να µείνει περιορισµένη, να µην αντιδράσει στο παράλογο, να µην αµφισβητήσει το κατεστηµένο, ειδικά όταν αυτό αρχίζει να σαπίζει. Ο λόγος για µια γενιά που στερείται την ελευθερία της, είτε αυτή αφορά τις σπουδές της όπως τις γνώριζε µέχρι σήµερα στα κατάµεστα αµφιθέατρα είτε τη διασκέδασή της που εννοιολογικά συνδέεται µε την άµεση επαφή face to face. Πρόκειται για νεολαία ευέλικτη, η οποία πειθάρχησε στα έκτακτα µέτρα, υιοθετώντας συνήθειες πρωτόγνωρες για την προάσπιση της υγείας του συνόλου. Οι νέοι που χάνουν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους –αδυνατώντας να δηµιουργήσουν εµπειρίες, να ταξιδέψουν, να χτίσουν γέφυρες µεταξύ τους– βαρύνονται διαρκώς µε κατηγορίες περί ανευθυνότητας και µε την ενοχή για τη διασπορά της νόσου, µπαίνοντας στο στόχαστρο της προπαγάνδας των ΜΜΕ σε µια προσπάθεια να αποτινάξουν την ευθύνη από το κράτος. Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση της γυρνούν µπούµερανγκ και όταν επωµίζεται τις επιπτώσεις τους εξιλαστήριο θύµα γίνονται η ατοµική ευθύνη, η ανεπαρκής υπακοή και η συµµόρφωση στις παράλογες εκκλήσεις της. Αναφέροµαι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στις µηδαµινές προσπάθειες στήριξης του πολιτισµού κ.λπ. Οταν όλα τα ερωτήµατα που γεννιούνται απαντιούνται µε προσλήψεις αστυνοµικών ενόσω όλες οι υπόλοιπες πτυχές της ζωής µας παραπαίουν η εξέγερση των νέων απέναντι στην κυβέρνηση του σκοταδισµού κρίνεται αναγκαία.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος