FOLLOW US: facebook twitter

Μαραθώνια συζήτηση του Δ.Σ Πύργου για το Νοσοκομείο: «Η Παθολογική λειτουργεί στα όρια του επικίνδυνου»

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Με μελανά χρώματα παρουσίασε ο δήμαρχος την λειτουργία του 

«Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου λειτουργεί πλέον στα όρια του επικίνδυνου!». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου ο δήμαρχος – και καρδιολόγος μέχρι πρότινος του Νοσοκομείου- Τάκης Αντωνακόπουλος στην προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών από το δημοτικό συμβούλιο για την λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου. Όπως είπε ο δήμαρχος που εισηγήθηκε το θέμα, η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και μπορεί να είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει στους πολίτες, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει επικουρικά να στηρίξει τα αιτήματα των γιατρών του Νοσοκομείου για την ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού του. Τόνισε ακόμα ότι εδώ και 20 χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Πύργου ποτέ δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το θέμα επί της ουσίας και ήρθε η ώρα να το κάνει γιατί ο δήμος δεν είναι δημοπρατήριο έργων και ασφάλτου! Περιέγραψε δε βιώνοντας από μέσα το πρόβλημα με πολύ μελανά χρώματα την λειτουργία του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε λόγο και να παρεμβαίνουμε σε κάτι τόσο σοβαρό που αφορά την υγεία των πολιτών» επαναλαμβάνοντας ότι «το Νοσοκομείο λειτουργεί επικίνδυνα γιατί έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Η Παθολογική λειτουργεί με δύο γιατρούς και αντί να δώσει λύση η Πολιτεία με την πρόσληψη παθολόγων, τους παίρνει από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και η Αμαλιάδα είναι στα κάγκελα!» Ο κ. Αντωνακόπουλος επισήμανε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να απαιτήσουν για να δώσουν μια μικρή ανάσα στην Παθολογική ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες, να προκηρύξει το Υπουργείο άμεσα 3 θέσεις γιατρών και όχι έναν, γιατί ο ένας δεν θα έρθει ποτέ. Προς αυτήν την κατεύθυνση κατόπιν της πρότασης του δημάρχου θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο αφού ακούσει τους υπηρετούντες στο Νοσοκομείο, να λειτουργήσει επικουρικά πιέζοντας για να γίνουν οι προσλήψεις. «Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα γιατρών και πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε λύσεις γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διοικήσεις. Ο δήμος Πύργου είναι πολιτικό όργανο και καλείται να πάρει θέση. Ο κόσμος θέλει γιατρούς αύριο το πρωί!»

Τέλος ο  δήμαρχος έκανε και μια αναφορά στο παρελθόν, στο πώς έφτασε να γίνει το Νοσοκομείο στην Συντριάδα και να πλημμυρίζει και όχι στο Μεσολογγάκι όπου θα είχε λυθεί εδώ και 20 χρόνια το θέμα τονίζοντας ότι «με αυτήν την απόφαση είναι γνωστό ότι κάποιοι έκαναν καριέρες».

Τον λόγο έλαβε πρώτη εκ μέρους των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου η γιατρός Επιμελήτρια Β’ της Παθολογικής Θεοδώρα Νικολοπούλου η οποία είναι και εκλεγμένη στην ΤΚ. Ξυλοκέρας, η οποία περιέγραψε με αριθμούς και παραδείγματα την έλλειψη στελεχιακού δυναμικού στο Νοσοκομείο του Πύργου τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι πολλά και διαχρονικά ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχουν γιγαντωθεί. Το αποτέλεσμα είναι η Παθολογική που σηκώνει όλο το βάρος του νομού να μην μπορεί να ανταπεξέλθει, χαρακτηριστικά είπε ότι «τα πράγματα είναι τραγικά»,  καθώς έπρεπε να έχει 7 παθολόγους γιατρούς και τώρα έχει μόνο 2 και στις εφημερίες «δανείζεται» γιατρούς από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και γίνονται 4 συνολικά. Παρόμοια κατάσταση υποστελέχωσης υπάρχει και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του Συλλόγου γιατρών του Νοσοκομείου, του Διοικητή Κώστα Διαμαντόπουλου, του ιατρικού συλλόγου Πύργου και των επικεφαλής των παρατάξεων. Λόγω του προχωρημένου της ώρας συνέχεια του ρεπορτάζ μας στο αυριανό φύλλο.

Δημοπρατείται σύντομα η ανάπλαση της πλατείας Πύργου

Κατά την διάρκεια της πρώτης χθεσινής συνεδρίασης όπου υπερψηφίστηκε ο ισολογισμός του δήμου για το 2017, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι δημοπρατείται σύντομα το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Πύργου ύψους 2,7 εκ ευρώ καθώς εγκρίθηκε τελικώς από την διαχειριστική αρχή της περιφέρειας, μετά από καθυστέρηση ενός έτους αφού κάποιοι προσπάθησαν να το μπλοκάρουν. Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στάθης Καννής ο οποίος θεώρησε ότι το υπονοούμενο του δημάρχου τον αφορούσε και επισήμανε ότι δεν ήταν ότι το ίδιος δεν ήθελε να γίνει το έργο – αφού είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης- απλώς ήθελε να γίνει με νόμιμο τρόπο και αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Πάνω στο θέμα αυτό δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση για τα τεκταινόμενα του έργου της πλατείας με ανταλλαγή «πυρών» Καννή- Αντωνακόπουλου ωστόσο στην πορεία το θέμα έκλεισε χωρίς περαιτέρω διαξιφισμούς.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκαν προ ημερήσιας διάταξης τρία θέματα μεταξύ των οποίων και η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξη του κτιρίου των υπνωτηρίων του ΟΣΕ στο πρόγραμμα Φιλόδημος όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και πρέπει να περάσει από ΚΑΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος