FOLLOW US: facebook twitter

managi.eu- Νεοφυής επιχείρηση στον
πρωτογενή τομέα με εμπνευστή έναν Ηλείο

Ημερομηνία: 10-02-2022 | Συντάκτης:

Η agritech Startup που καταργεί σύνορα, αποστάσεις και μεσάζοντες για τους Έλληνες παραγωγούς, με ιδρυτή τον Π. Χατζηλαζαρίδη

Η “έκρηξη” που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις νέες τεχνολογίες και οι αυξημένες εφαρμογές που βρίσκουν στους περισσότερους – αν όχι όλους – τους κλάδους του επιχειρείν και της οικονομίας δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο και τον πρωτογενή τομέα. Ολοένα και περισσότερες Startups, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν το διαδίκτυο και οι ανερχόμενες τεχνολογίες, προκαλούν disrupt σε ένα “παραδοσιακό” industry, αλλάζοντας τα δεδομένα τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τον πρωτογενή τομέα σε παγκόσμια κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ελληνική managi.eu.

Η agritech Startup, με όραμα να προσφέρει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στους Έλληνες παραγωγούς, δημιούργησε μια καινοτόμα πλατφόρμα όπου οι ίδιοι όχι μόνο μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους απευθείας στους καταναλωτές, αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο, κάνοντας τα προϊόντα τους γνωστά σε όλο τον κόσμο. Το Startupper μίλησε με τον Ηλείο Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη , ιδρυτή και CEO του managi.eu για το project της νεοφυούς επιχείρησης, τις προκλήσεις που κυριαρχούν στον πρωτογενή τομέα και τις ανάγκες του σύγχρονου παραγωγού στην Ελλάδα.

Πώς ξεκίνησε το «managi.eu» και ποιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Η ιδέα γεννήθηκε το 2015 ενώ στη συνέχεια στην ομάδα προστέθηκαν οι συνιδρυτές Αποστόλης Γαντσίδης και Γρηγόρης Κουτσουφλιάνος, οι οποίοι ήταν στενοί φίλοι και συμφοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2017 έγινε η επίσημη έναρξη της επιχείρησης. Ακολούθησαν 2 χρόνια δοκιμών και τον Μάρτη του 2019 έγινε το επίσημο release, κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης FoodExpo Greece 2019.

Ποιο είναι το όραμα και η αποστολή της πλατφόρμας;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Η αποστολή του managi.eu είναι ακριβώς αυτή: Μέσω του επιχειρηματικού μοντέλου της συνεργατικής οικονομίας συγκεντρώνει και δίνει έμφαση σε κορυφαίας ποιότητας ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να τα παραγγείλει απευθείας από τον παραγωγό, καταργώντας σύνορα και αποστάσεις!

Με ένα σύνολο διαφορετικών υπηρεσιών, το managi.eu κάνει γνωστή την ελληνική διατροφική κουλτούρα και παράδοση, προβάλλοντας τους πολυάριθμους Έλληνες παραγωγούς που τους διακρίνει επαγγελματισμός, εξωστρέφεια, επιμονή στην ποιότητα και πνεύμα συνεργασίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές προϋποθέσεις για την προώθηση των προϊόντων τους.

Το managi.eu γεφυρώνει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας με την παγκόσμια αγορά, με τη χρήση ποιοτικών και σύγχρονων εργαλείων και υπηρεσιών.

Ποια ευκαιρία διακρίνατε στην αγορά του πρωτογενούς τομέα;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα και η θρεπτική αξία των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας για τα προϊόντα αυτά, να εδραιώσουν τη θέση τους στις διεθνείς και εγχώριες αγορές. Το πρόβλημα είναι προφανές και πηγάζει από την έλλειψη του κατάλληλου συνδυασμού υπηρεσιών που θα τοποθετήσουν αυτά τα προϊόντα στη θέση που τους αξίζει, θα ενημερώσουν τις αγορές και θα διευρύνουν τους εμπορικούς ορίζοντες των επιχειρήσεων που τα παράγουν. Το managi.eu στοχεύει να δημιουργήσει συνεργασίες με μεγάλο αριθμό Ελλήνων παραγωγών/κατασκευαστών προϊόντων F&B και Φυσικών Καλλυντικών από ένα πλήθος 19.000+ από αυτούς, που θα ενταχθούν στο συνεργατικό μας σχήμα. Ταυτόχρονα στοχεύουμε αρχικά σε 27 συγκεκριμένες διεθνείς αγορές (με ιδιαίτερη έμφαση στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία) με βάση την αγοραστική τους δύναμη και το καταναλωτικό τους κοινό. 500.000.000+ δυνητικοί πελάτες χονδρικής, λιανικής και φυσικών προσώπων είναι η κύρια ομάδα-στόχος αγοραστών, για τα προϊόντα των συνεργατών παραγωγών μας.

Ποιες οι δυσκολίες για μια νέα επιχείρηση στην αγορά των αγροτικών προϊόντων;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Ένα βασικό πρόβλημα αποτέλεσε η δυσπιστία των παραγωγών, όσον αφορά στην χρησιμότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας. Ο κλάδος για πολλά χρόνια βομβαρδίστηκε από επίδοξους μεσάζοντες, οι οποίοι υπόσχονταν προβολή και εξωστρέφεια με αντάλλαγμα υπέρογκα ποσά χωρίς όμως να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η λέξη να δαιμονοποιηθεί και οι παραγωγοί να περιοριστούν στην εγχώρια αγορά την οποία γνωρίζουν και έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ευκολότερα. Η απάντηση μας ήρθε με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο το managi.eu δεν κερδοσκοπεί σε βάρος του συνεργάτη παραγωγού αλλά αντιθέτως αμείβεται από τις επιτυχημένες πωλήσεις τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική, κερδίζοντας παράλληλα με τους συνεργάτες του. Η καλλιέργεια των σωστών προσδοκιών στη μεταξύ μας συνεργασία ήταν πάντα κυρίαρχο μέλημα μας και ήταν ο βασικό παράγοντας που κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Η πλατφόρμα μας αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εργασία μας, καθώς συνδυάζει τη δυνατότητα B2B και B2C Πωλήσεων με πολλές αυτοματοποιήσεις τις οποίες θα αυξήσουμε και θα βελτιώσουμε με τη δημιουργία της νέας μας σελίδας περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Στην πλατφόρμα μας ο επισκέπτης λιανικής μπορεί να λάβει πλούσιες πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν και την επιχείρηση που το παρήγαγε και να το παραγγείλει από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη βρίσκεται, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας μας με την DHL. Οι επισκέπτες χονδρικής απολαμβάνουν επίσης τις παραπάνω πληροφορίες και μπορούν να επίσης να απολαύσουν λύσεις μιας στάσης, που εξυπηρετούν την αναζήτηση που κάνουν για νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας, ενώ η εταιρία μας αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων μέχρι τον τελικό προορισμό τους μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τον χρόνο που χρειάζεται να δαπανήσουν για όλες τις παραπάνω διαδικασίες. Τέλος ο Έλληνας παραγωγός απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού εξαγωγικού τμήματος για την επιχείρησή του χωρίς να χρειάζεται να απασχολήσει έναν υπεύθυνο εξαγωγών σε μισθοδοτική βάση με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Ποιες προκλήσεις επιφυλάσσει η μετά covid-εποχή για τον πρωτογενή τομέα;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Κατά τη δική μας άποψη ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό αποτελούν ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον μετά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η πανδημία. Το καταναλωτικό κοινό αναζήτα όσο ποτέ προιόντα που προάγουν την καλή υγεία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η κρίση στον τομέα των μεταφορών, αποτελεί ευκαιρία για αντικατάσταση προϊόντων εισαγωγής με αντίστοιχα ελληνικής παραγωγής. Η ραγδαία ψηφιοποίηση αποτελεί επίσης ευκαιρία για γρήγορο εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Η γενιά μας με το γνωσιακό της υπόβαθρο πρωταγωνιστεί σε αυτή την αλλαγή. Θα πρέπει σαφώς να αναφέρουμε πως δεν ξέρουμε ποιες δυσαρεστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει ο κορονοϊός, σε κάθε περίπτωση όμως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και αυτό είναι ένα τρένο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χασουμε.

Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι για το managi.eu;

Π. Χατζηλαζαρίδης: Οι τρεις βασικοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι ειναι:

H δημιουργία θέσεων εργασίας προκειμένου να επανδρώσουμε όλα τα τμήματα μας και να δημιουργήσουμε νέα.
Αναβάθμιση του managi.eu ενισχύοντας τους αυτοματισμούς και τις λειτουργίες του
Εκκίνηση της καμπάνιας μάρκετινγκ που σχεδιάσαμε και αφορά B2B Events, Social Media Αds και Google Ads για το 2022.
Μακροπρόθεσμα η επιχειρηματική μας προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολυάριθμων θέσεων εργασίας για νέους Έλληνες και την αύξηση της κερδοφορίας των Ελλήνων αγροτών και παραγωγών, την ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα των εξαγωγών. Θέλουμε η ”φωνή” μας και η ιστορία επιτυχίας μας να ακουστεί ευρέως. Πως δηλαδή 3 νέοι άνθρωποι, δημιούργησαν το μεγαλύτερο συνεταιριστικό σχήμα Ελλήνων παραγωγών προϊόντων F&B από τα laptop και τα δωμάτιά τους.

ΠΗΓΗ startupper.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός ΠύργοςΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ