FOLLOW US: facebook twitter

Μακρύς ο δρόμος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:
Ανοίγουν τα κομμωτήρια – Στην αναμονή οι υπόλοιπες επιχειρήσεις
Τι αλλάζει για ψάρεμα, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα

Την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, στο πλαίσιο μιας πρώτης προσπάθειας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης από τις 5.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας -συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων- σ’ όλη την επικράτεια.

Επίσης, κανονικά θα λειτουργούν εφεξής τόσο οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι όσο και τα πάρκα -έως τρία άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Η μετάβαση θα γίνεται με τον Κωδικό «6», χωρίς την χρήση Ι.Χ. οχήματος ή μοτοσυκλέτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές σε απαγόρευση κυκλοφορίας και υπαίθριους χώρους τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου, ενώ οι αλλαγές στα κομμωτήρια από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Δωρεάν rapid test σ’ όλους

«Επιβάλλεται να δώσουμε μικρές ανάσες ελευθερίες για να βελτιώσουμε τη συμμόρφωση. Μιλάμε για βαλβίδες αποσυμπίεσης» σχολίασε το κυβερνητικό στέλεχος.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρόληψης, ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε την εβδομαδιαία παροχή ενός δωρεάν rapid test σ’ όλους τους πολίτες, μέσω των φαρμακείων.

Τι αλλάζει στο ψάρεμα, παραμένουν οι περιορισμοί με Ι.Χ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άναψε το «πράσινο» φως στην ερασιτεχνική αλιεία μόνο, ωστόσο, για τους παραθαλάσσιους δήμους, καθώς θα απαγορεύεται η μετάβαση με Ι.Χ. ή μοτοσυκλέτα.

Επίσης, θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Όσον αφορά τη λειτουργία του κωδικού «6», δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή, καθώς η σωματική άσκηση θα πραγματοποιείται μόνο με ποδήλατο ή πεζή, χωρίς την χρήση Ι.Χ. οχήματος.

Παράλληλα, για τον κωδικό «2», η μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλα σημεία πώλησης εξακολουθεί να επιτρέπεται σε χιλιομετρική απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από την κατοικία ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Στην αναμονή το λιανεμπόριο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, από τις 29 Μαρτίου αναμενόταν η λειτουργία και των βιβλιοπωλείων, αλλά και του λιανεμπορίου. Αρχικά, βέβαια, με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης εκτός καταστήματος.

Ωστόσο, η ανάφλεξη των νέων κρουσμάτων ενδέχεται να τροποποιήσει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, η οποία καλείται να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην προστασίας της υγείας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πηγή: moneyreview.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος