FOLLOW US: facebook twitter

Mάκης Μπαλαούρας: Παρά τη μικροπολιτική (και) η Ηλεία προχωρά

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:

Αφορμή για το άρθρο αυτό ήτα η πρόσφατη  γιορτή στο δημαρχείο Πύργου για τη πανελλαδική τακτοποίηση των εργαζομένων, στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Από τα ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων που την κατέγραψαν, παρατήρησα ότι από την εκδήλωση απουσίαζε η παραμικρή αναφορά στη κυβέρνηση. Λες και η θετική κατάληξη της (αναβαθμισμένης) εργασιακής τους συνέχειας, έπεσε από τον ουρανό! Ούτε ότι ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη το ανακοίνωσε, ούτε αν έπαιξαν ρόλο στην υλοποίηση υπουργοί και βουλευτές….Δεν είναι πρώτη φορά, και φοβάμαι ούτε η τελευταία. Ελάχιστοι, κατέχοντες αξιώματα, έχουν το θάρρος να αναφέρουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Θυμίζω:

1. Εκταμίευση των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων.Στις 13 Απρίλη 2016 ψηφίστηκε(εκτός ΝΔ και Χρυσής Αυγής), με πρόταση μου, η δυνατότητα, που δεν είχαν λόγω μη χορήγησης ασφαλιστικής-φορολογικής ενημερότητας, να μπορούν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και τις επιχορηγήσεις οι δικαιούχοι. Καμιά θετική αντίδραση από τους «άρχοντες», παρά μόνο από τους εργαζόμενους.

2. Επαναλειτουργίατων Υποθηκοφυλακείων της Ηλείας, αλλά και όλης της χώρας. Τον Αύγουστο 2017η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να λύσει το θέμα κόντρα σε συμφέροντα και στον πολιτικό φορέα τους, τη ΝΔ!Τις ίδιες μέρες δημοσιεύτηκε και η ευχαριστήρια επιστολή των εργαζόμενων προς την Κυβέρνηση, αλλά και σε εμένα προσωπικά, για την επαναλειτουργία, μετά από χρόνια διάλυσης, αλλά και αδίστακτης εκμετάλλευσής τους την εποχή των παχιών αγελάδων. Ούτε και σε αυτό οι «άρχοντες» μας δε μίλησαν, παρά το γεγονός ότι οι δημότες τους ταλαιπωρούντο, γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συμβολαιογραφικές πράξεις …

3. Χρήματα σε Δήμους, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να το διεκδικούν, ακόμα και χωρίς να το ζητήσουν(!) η κυβέρνηση χορήγησε χρήματα, (που μερικοί το πληροφορήθηκαν από δική μας ενημέρωση), χωρίς κομματικές προτιμήσεις, που είχαν χρόνια να δουν για την αναβάθμιση των περιοχών τους, με δρόμους, σχολεία, αθλητικές υποδομές. Και εδώ ελάχιστες αναφορές ή οι όποιες κρυμμένες ανάμεσα σε εκατοντάδες λέξεις.

Άσε που αρκετοί υποβάλλουν στα υπουργεία «αιτήματα», χωρίς καν ίχνος μελέτης ή έστω προμελέτης, για να πουν μετά στους δημότες τους: «εμείς το ζητήσαμε, αλλά η (κακή) κυβέρνηση δε το δέχτηκε»….

4. Για το Κοινωνικό ΟικιακόΤιμολόγιο της ΔΕΗ(ΚΟΤ) και σε εταιρείες ύδρευσης της χώρας σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, υπερήλικες και οικονομικά αδύναμους που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση σε ευάλωτους συμπολίτες μας, παρουσιάζεται υπαινικτικά ως δικό τους επίτευγμα. Υπενθυμίζω ότι ο καταναλωτής έχει ισχυρή προστασία με το ΚΟΤ, το οποίο αλλάξαμε με στόχο να στηρίξουμε τα πολύ φτωχά νοικοκυριά. Το νέο ΚΟΤ παρέχει έκπτωση 30% σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ η έκπτωση αυξάνεται στο 70% σ΄ αυτούς που είναι πολύ φτωχοί. Παράλληλα, δημιουργήσαμε ένα Ταμείο επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, με ποσό 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ήδη, το κράτος έχει αποπληρώσει το χρέος σε περίπου 2.400 οικογένειες, πουαριθμός τους αυξάνεται κάθε εβδομάδα,οι οποίες έχουν, ήδη, επανασυνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

5. Κέντρα Κοινότητας.Με το σημαντικό αυτό θεσμό, πουπαρέχει υπηρεσίες κατά προτεραιότητα σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ωφελούμενοι ΕΕΕ, μετανάστες, ΑμεΑ κ.α. όπως, υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές (παραπομπές κτλ), παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης. Τα ίδια έπραξαν..

6. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ):Την περασμένη βδομάδα, εξ αιτίας λαθών των ίδιων ενδιαφερομένων ή των λογιστών τους, κυρίως Ρομά, το σύστημα τους πέταξε έξω. Με συντονισμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες οι άνθρωποι αυτοί θα πάρουν το ΚΕΑ. Οι «άρχοντες» μας ούτε καν ασχολήθηκαν.

Ας είναι: Εμάς μας αρκεί ότι προχθές τιμήθηκε, ως ήρωας, από την ΑκαδημίαΑθηνών ένας απλός συμπολίτης μας, ο οδηγός ταξί ΝίκοςΘεοδωρακόπουλος γιατην εξαίρετη πράξη του να σώσει τηζωή σε μια τουρίστρια.Υπάρχουν και πολλοί άλλοι, όπως επαγγελματίες που βραβεύονται για την ποιότητα των προϊόντων και για τις καινοτομίες τους.

Σε αυτή την άλλη πλευρά της Ηλείας θα στηριχθούμε για να προχωρήσουμε μπροστά…..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος