FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: Άμεσα: ΜΕΘ-Προλήψεις & συντονισμός μονάδων ΕΣΥ

Ημερομηνία: 02-04-2020 | Συγγραφέας:

Το ΕΣΥ είχε διαχρονικά κενά, που πολλαπλασιάστηκαν με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για το 2015ψήφισαν πρόσθετες περικοπές προϋπολογισμού για χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ (-30%), Νοσοκομείων (-32%), Φάρμακα (-15%) και συνολικά στην Υγεία -19,7%. Αυτή τη καταστροφή την αποσόβησε ο ΣΥΡΙΖΑ.Αν και σε χρεοκοπημένη χώρα, στο διάστημα 2015-19, έδωσε προτεραιότητα στην Υγεία-Παιδεία-Κοινωνική Πρόνοια, με πρώτη ενέργεια τηνελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ σε 2,5 εκ. ανασφάλιστους πολίτες.

Προσλήψεις στην ΥΓΕΙΑ επί ΣΥΡΙΖΑ

  • Προχώρησε σε 19.500 προσλήψεις: (3.360μόνιμους γιατρούς & 5.000 νοσηλευτικό προσωπικό), επικουρικό προσωπικό (3.300 γιατρούς & 2.300 νοσηλευτικό προσωπικό),5.830 μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ & ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • Είχε προκηρύξει:1.116 θέσεις μόνιμων υγειονομικών (Προκήρυξη ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/28.3.2019). Τα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Προφανώς δε πιέζουν…
  • Στις 17/5/2019 προκηρυχθήκαν επιπλέον 904 θέσεις εξειδικευμένων γιατρών τις οποίες η κυβέρνηση ΝΔ πάγωσε επί 7 μήνες. Τελικά προχώρησε όταν ήλθε ο κοροναϊός τον Φεβρουάριο 2020.
  • Μετά την επαναφορά του κανόνα 1/1 του ΣΥΡΙΖΑ, για το 2019 πρόσληψη 2.500 υγειονομικών (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) και 10.000 συνολικά σε βάθος τετραετίας (μέχρι 2022), έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης επέμενε, μέχρι τον  κοροναϊό, στον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και στην Υγεία!

Επιπλέον οΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξειπρόσληψη 1.500 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, την οποία δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε..

Μητσοτάκης-Γεωργιάδης ως υπουργοί απέλυσαν 10.400 υγειονομικούς

Θυμίζουμε:

  • Μητσοτάκης ως υπουργός έθεσε σε διαθεσιμότητα& απολύσεις7.900 γιατρούς-νοσηλευτές.
  • Γεωργιάδης,που κοκορευόταν ότι τις απολύσεις τις κάνει αυτός και όχι ο Τόμσεν (!), σε μια βραδιά έκλεισε τα ιατρεία του ΙΚΑ και απέλυσε 2.500 γιατρούς.

Όλα αυτές οι απολύσεις αμέσως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις ΑΚΥΡΩΣΕ…

Για τις ΜΕΘ:

Το 2015 παραλάβαμε 438 κρεββάτια ΜΕΘ. Τον Ιούλιο 2019 παραδώσαμε 568 κρεββάτια. Το Δεκέμβριο του 2019 επί ΝΔ,επισήμως καταγραμμένα κρεββάτια μειώθηκαν στα 555, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τώρα, τρέχουν και δε φτάνουν!

Θα μπορούσαν άμεσα να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ με: α) με προσλήψεις προσωπικού β) ένταξη-μετατροπή κλινικών ΜΑΘ σε ΜΕΘ γ) επίταξη(π.χ. Ιρλανδία, Κύπρος) ιδιωτικών κλινικών-νοσοκομείων, όχι όμως το διπλασιασμό της τιμής τους…

Η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στρατηγικήνα δημιουργηθούν δομές πρόληψης για να ελευθερωθούντα Νοσοκομεία για θεραπεία,εφαρμόζοντας αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας. Προκειμένου να υλοποιήσει το σχεδιασμό αυτό δημιούργησε 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), για τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, (πρόληψη-προαγωγή υγείας, εμβολιασμοί, χρόνιανοσήματα).Όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα ενσωματώνοντανγια τηναξιοποίηση όλου το διαθέσιμου ιατρικού του ΕΣΥ, Αστικά και ΑγροτικάΚέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, ΤΟΜΥ, «Βοήθεια στο Σπίτι» ή άλλων κοινωνικών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και του Κράτους,και γιαευπαθείς ομάδες, χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων ή με προβλήματα ψυχικής υγείας που χρειάζονται συστηματική παρακολούθηση και ολοκληρωμένη φροντίδα.

Όμως, ούτε μία από τις 454 θέσεις μόνιμων γιατρών στα Κέντρα Υγείας, που προκηρύξαμε έναν χρόνο πριν δεν έχει προχωρήσει!

Απαιτείται σχεδιασμένα η συνεργασία όλων των δομών Υγείας

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι λάθος η μη ένταξη όλου αυτού του σχεδιασμούστηπολιτική του Υπουργείου Υγείας.Τα περιστατικά συμπολιτών μας που πέθαναν αδιάγνωστοι και αβοήθητοι στα σπίτια τους, ήταν τραγική προειδοποίηση. Απαιτείται  άμεσα και σχεδιασμένα η συνεργασία όλων των δομών  ΠΦΥ, Κέντρων Ψυχικής Υγείας, τμημάτων νοσοκομείων που παρέχουν υπηρεσίες, όπως σε ογκολογικούς ασθενείς, του «Βοήθεια στο Σπίτι» και ενεργοποίηση ενός ευρύτατου δικτύου Κινητών Μονάδων. Δε πρέπει η αντιμετώπιση περιστατικών με κοροναϊό να οδηγήσει σε υποχώρηση της φροντίδας προς τις υπόλοιπες ομάδες ασθενών ή σε έκτακτα ή επείγοντα περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων