FOLLOW US: facebook twitter

Μαίνεται ο «Φοίβος» στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το νομό- Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις ακόμα και μέσα στον Πύργο- Σήμερα θα φανούν τα προβλήματα

 

Όλο και πιο έντονο είναι το πέρασμα του «Φοίβου» από την Ηλεία. Από το μεσημέρι της Τετάρτης τα φαινόμενα είναι ακραία με ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και χαλαζοστρώσεις καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους. Το μόνο παρήγορο είναι πως έως τώρα, τα φαινόμενα δεν έχουν πολύωρη συνέχεια αλλά παρουσιάζουν ύφεση για λίγες ώρες. Ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, η Πολιτική Προστασία των δήμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Τα χειρότερα όμως φαίνεται πως δεν έχουν περάσει. Σύμφωνα και με τον προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, το βράδυ της Πέμπτης φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνο από πλευράς έντασης καιρικών φαινομένων και ύψους βροχής για την Ηλεία.

Πτώσεις δέντρων

Η Π.Υ. Πύργου κλήθηκε σε αρκετές  περιπτώσεις πτώσεις δέντρων σε Καβούρι, Επιτάλιο, Αγρίδι και Πύργο για κοπή και καθαρισμό του σημείου

Στην Αμαλιάδα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων σε Σαβάλια, Καρδαμά και Παλαιοχώρι. Στο Π.Κ. Ζαχάρως υπήρξε κινητοποίηση για πτώση δέντρων στην είσοδο της Ζαχάρως, ενώ στο Π.Κ. Ολυμπίας είχαμε επίσης πτώση κλαδιών στο Στρέφι.

Προβλήματα με προσωρινές διακοπές ρεύματος υπήρχαν και με τη ΔΕΗ όπως και με το δίκτυο του ΟΤΕ λόγω των ισχυρών ανέμων και της καταιγίδας.

Χαλαζοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα

Χαλάζι έφερε μαζί του ο «Φοίβος» και το σκόρπισε σε όλες τις περιοχές της Ηλείας ,αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο. Σημαντική ήταν η χαλαζόπτωση χθες το μεσημέρι μέσα στην πόλη του Πύργου που συνοδευόταν από ισχυρή καταιγίδα, στην περιοχή των Λεχαινών και της Μυρσίνης, αλλά και πέριξ της Αμαλιάδας όπως στο Χάβαρι. Πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετώπισε η πόλη του Πύργου, στην οδό Πατρών έξω από το ΚΕΦΙΑΠ, στην οδό Ερυθρού Σταυρού στο Λάπατο, στην οδό Ρήγα Φεραίου έξω από το ΤΕΙ Πύργου. Συγκεντρώσεις υδάτων είχαμε και σε αρκετά άλλα σημεία στην πόλη, ενώ στην περιοχή της Κεραίας πλημμύρισαν αποστραγγιστικά κανάλια..

Στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος του Κουρτεσίου οι λασπορροές εν μέση οδό προκάλεσαν έως και τροχαίο ατύχημα. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων με μηχανήματα παρενέβησαν για την αποκατάσταση της βατότητας της οδού.

Βεβαίως τα περισσότερα προβλήματα θα βγουν σήμερα στην επιφάνεια


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος