FOLLOW US: facebook twitter

Μαγνητίζουν τα βλέμματα τα αυτοκίνητα αντίκες στην Αρχαία Ολυμπία! 

Ημερομηνία: 24-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Στα βουνά της Ηλείας και Αρκαδίας το 49ο Διεθνές Ράλλυ Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου

 

Σε έναν άτυπο εκθεσιακό χώρο έχει μετατραπεί  από χθες το πάρκινγκ του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς περίπου 40 αυτοκίνητα αντίκες που συμμετέχουν στο 49ο Διεθνές Ράλλυ Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου –ΦΙΛΠΑ-, μαγνητίζουν τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, που έως και το Σαββατο θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να τα δουν από κοντά!

Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, διεξάγεται τα τελευταία 49 χρόνια, από την ίδρυση της λέσχης  από φίλους και συλλέκτες παλαιών αυτοκινήτων και κάθε φορά ταξιδεύουν  στα καλύτερα μέρη της χώρας και η φετινή διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για τις 23-26 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η περιοχή επελέγη για την φυσική της ομορφιά, τις πανέμορφες διαδρομές, τα ωραία ξενοδοχεία και το ενδιαφέρον που θα έχει σε ξένα πληρώματα (και όχι μόνο) λόγω του ιστορικού ενδιαφέροντος που προσφέρει (μουσεία, αρχαία κλπ) και βεβαίως η  φετινή διοργάνωση συνεισφέρει στην τουριστική προβολή της Ηλείας.

Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,  οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν την μαγευτική  Πελοπόννησο, καθώς ο  «Μοριάς», το επίκεντρο της επανάστασης, υπόσχεται στα πληρώματα υπέροχες διαδρομές μέσα από τα βουνά, τα δάση και τα γραφικά χωριά του. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, του 49ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ θα διεξαχθεί στις ορεινές περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Η εκκίνηση του 49ου Διεθνούς Ράλλυ Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου γνωστό και ως Ράλλι Αντίκα  δόθηκε χθες  από το Λουτράκι με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία όπου τα πληρώματα διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο AMALIA και θα διανυκτερεύουν κάθε βράδυ επιστρέφοντας από τις διαδρομές τους . Σήμερα το πρωί από την Ολυμπία θα δοθεί η εκκίνηση της δεύτερης μέρας, όπου τα ιστορικά αυτοκίνητα  θα διανύσουν μια διαδρομή  χαραγμένη μέσα από πυκνά δάση και γραφικά χωριά,σε Ανδρίτσαινα, Καρύταινα, Δημητσάνα και Λαγκάδια.

Η τρίτη και τελευταία μέρα, ξεκινάει ξανά από την Αρχαία Ολυμπία και η διαδρομή καταλήγει στον εντυπωσιακό Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το Σάββατο όπου θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι τελετή υποδοχής των πληρωμάτων. Την τελευταία μέρα θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και η τελετή απονομής όπου θα δοθούν τα έπαθλα και τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος