FOLLOW US: facebook twitter

Μαγιορκίνης: Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» σχολίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υποστήριξε μεν ότι το δεύτερο κύμα τα πανδημίας, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, βρήκε την Ελλάδα σε πιο ήπια επιδημική κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, όμως τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει αλλάξει.

Ο καθηγητής είπε ότι με την έλευση του χειμώνα αναμένεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας, καθώς  η πτώση της θερμοκρασίας συνδέεται με την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων.

Ο κ. Μαγιορκίνης τοποθετήθηκε και για την προειδοποίηση από πλευράς ΠΟΥ περί κούρασης των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, σημειώνοντας ότι «η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας» για να συμπληρώσει «όταν θα κολλήσουμε, θα αναρωτηθούμε, κάναμε ότι πέρασε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους γύρω μας;» και να καταλήξει πως με 3-4 πολύ απλές συνήθειες (πλύσιμο χεριών, μάσκα, αποστάσεις) βοηθάμε να διατηρηθεί η μεταδοτικότητα σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος