FOLLOW US: facebook twitter

Μαγευτικές εικόνες στις Αλυκές Λεχαινών από τα Φλαμίνγκο!

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον
Καταμεσής της άνοιξης τα φοινικόπτερα μας χαρίζουν ένα εντυπωσιακό θέαμα

Μαγευτικές εικόνες αντικρίζουν όλοι όσοι αυτόν τον καιρό εκμεταλλευόμενοι τις μικρές αποδράσεις της καραντίνας καταμεσής της άνοιξης, επισκέπτονται τις Αλυκές Λεχαινών όπου από τον Νοέμβρη μήνα έχουν κάνει όπως καθε χρόνο “απόβαση” τα εντυπωσιακά Φλαμίνγκο! Ειδικά αυτές τις μέρες με την λιακάδα, τα όμορφα αυτά πτηνά λίγο προν μεταναστεύσουν, απολαμβάνουν τα υγρά λιβάδια με τα υφάλμυρα νερά των Αλυκών, αναζητώντας την τροφή τους στα ρηχά νερά, όπως ακριβώς κάνουν και στην λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.

Μπορεί να είναι εικόνα καλοβατικό πτηνό και φύση

Τα ψιλόλιγνα πουλιά που ανήκουν στο γένος των φοινικόπτερων και πήραν το όνομά τους απο την Ισπανικη λέξη flamengo που σημαίνει ” αυτός που εχει το χρωμα της φωτιας”, είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό λευκό, μαύρο και ροζ χρώμα των φτερών τους.Στις Αλυκές των Λεχαινών και στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, συνήθως έρχονται τον Νοέμβριο και φεύγουν τον Μάιο, πολλές φορές μένουν έως και τις αρχές Ιουνίου. Ειδικά στις Αλυκές τρέφονται με μικροσκοπικές γαρίδες και φύκια,  το χρώμα τους άλλωστε το οφείλουν σε αυτό το είδος των φυκιών που τρώνε και που αν και γαλαζοπράσινα μπορεί να έχουν χρώμα κόκκινο, βιολετί, καφέ, κίτρινο, ακόμη και πορτοκαλί., ενώ το εντυπωσιακό που καταγράφει και ο φακός είναι ότι τρώνε με το κεφάλι τους ανάποδα! Και αυτό, γιατί είναι  τα μοναδικά πουλιά που φιλτράρουν το φαγητό τους όπως οι φάλαινες και τα στρείδια. Το ράμφος τους περιέχει σειρές δίσκων, οι οποίοι κοσκινίζουν τα σωματίδια που είναι διαλυμένα στο νερό!

Μπορεί να είναι εικόνα πουλί και φύση

Τις παλιές Αλυκές των Λεχαινών, τις επιλέγουν ως τόπο διαμονής γιατί υπάρχουν  αυξημένα επίπεδα άλατος και ανθρακικού νατρίου και ζουν για μήνες εκεί όπου δεν φυτρώνει τίποτα και το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση για τα υπόλοιπα ζώα….

Τις εντυπωσιακές εικόνες των Φλαμίγκος στις Αλυκές, κατέγραψε με το φακό του ο  Μηνάς Μίγκος, γιός του πρώην αντιδημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ανδρέα Μίγκου που έχει κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα του στην φωτογραφία και την αγάπη του στο φακό αποτυπώνοντας πάντα πολύ ωραίες εικόνες.

Φωτογραφίες Μηνάς Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος