FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε το παραμύθι του «Καρυοθραύστη» στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 16-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
-Εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους τα μπαλέτα της Μόσχας στο Δημοτικό θέατρο της πόλης που αποθεώθηκαν από το κοινό

Μια πραγματικά παραμυθένια παράσταση κλασικού μπαλέτου, που μάγεψε μικρούς και μεγάλους, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι εξασφάλισαν εγκαίρως ένα εισιτήριο για τον «Καρυοθραύστη» από τα διάσημα Μπαλέτα της Μόσχας, που δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας, όπου ήταν και ο πρώτος σταθμός της Χριστουγεννιάτικης περιοδείας τους.  Πολλά παιδιά αλλά και μαθητές σχολών μπαλέτου της Ηλείας, παρακολούθησαν αυτό το υπέροχο μαγικό παραμύθι του Καρυοθραύστη  στις δύο παραστάσεις που δόθηκαν, 6 το απόγευμα και 9 το βράδυ, που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα, καθώς η πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1892 στην Αγία Πετρούπολη!

Η ευφάνταστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, οι αιθέριες μπαλαρίνες και οι μοναδικοί χορευτές του θεάτρου των μπαλέτων της Μόσχας δημιούργησαν στην κυριολεξία ένα παραμυθένιο σκηνικό που προκαλούσε ρίγη συγκίνησης, ένα παραμύθι που διατηρεί ανέγγιχτα από το χρόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα παιδικά όνειρα να φαίνονται πραγματοποιήσιμα!

Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο  μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, που μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα …

Η παράσταση και οι χορευτές αποθεώθηκαν από το κοινό, καθώς ήταν ένα μαγικό ταξίδι νοσταλγικής επιστροφής στην παιδική ηλικία!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος