FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε το «Μυστικό τραγούδι του Κάστρου» στο Χλεμούτσι!: Η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου απογείωσε με την φωνή της το έργο του Γιώργου Βούκανου

Ημερομηνία: 22-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Μια πραγματικά μαγική βραδιά, είχαν την τύχη να ζήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Κάστρο Χλεμούτσι όπου το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης άνοιξε για φέτος τα φτερά του, κάνοντας πρεμιέρα με το έργο του Γιώργου Βούκανου  «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου- Μεσαιωνικές Νύχτες» σε σκηνοθεσία- μουσική του Γιώργου Βούκανου, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό. Οι εκατοντάδες θεατές που πλημμύρισαν το συναυλιακό χώρο στο υποβλητικό  Χλεμούτσι ακούγοντας τους «ψιθύρους» του Κάστρου, απογειώθηκαν με την ονειρική φωνή της σοπράνο Άντας Αθανασοπούλου που ερμήνευσε υπέροχα το wild Rose  και τόσα άλλα τραγούδια από το εξαιρετικό έργο του Γιώργου Βούκανου, ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι, με ήχο φώς και πρωτότυπη μουσική, σε κείμενα της Μαίρης Βούκανου, και αφήγηση της Χρύσας Ρώμα.

Στην παράσταση ξετυλίγονται τρία παραμύθια  στο Κάστρο με την φωνή της Άντας Αθανασοπούλου, με ενορχηστρωτή τον Γιώργο Βούκανο και τους μουσικούς του επι σκηνής, τραγούδια και ορχηστρικές μελωδίες όπως τα Λόγια της Πλώρης, τα Θαλασσινά Φεγγάρια, έως και το Wild Rose, που μας ταξίδεψαν μαγικά μέσα στους μύθους. Χαμηλός και ατμοσφαιρικός φωτισμός από τον Σάκη Μαράκα, άερινες χορευτικές παρουσίες, μουσική που χαίδεύει τα αυτιά και αγγίζει την ψυχή.

Στην αριστερή πτέρυγα του Κάστρου, είχε στηθεί ένα μεσαιωνικό χωριό, από τον ζωγράφο Κρίστο Χάσα με σπίτια, στρατώνες, σιδηρουργείο και άλλες μεσαιωνικές γωνιές , στο οποίο παρήλαυναν ιππότες και πριγκίπισσες και πριν την έναρξη της παράστασης ενώ πριν από την έναρξη της παράστασης πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις σπαθασκίας και τοξοβολίας με την συμμετοχή της Α.Ε.Λ Λεχαινών.

Μια πολυθεματική παράσταση, ένα παραμύθι  που έκλεψε τις εντυπώσεις και χάρισε στους θεατές μια μοναδική εμπειρία, ενώ τα παιδιά στην κυριολεξία μαγεύτηκαν από το όλο σκηνικό και φωτογραφήθηκαν με ιππότες και πριγκίπισσες.

Η παράσταση παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και την επιστημονική επιμέλεια  είχε η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη.  Φιλική συμμετοχή του Συλλόγου αναβιώσεων Γκιόστρα της Ζακύνθου, της  Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών ομάδα Τοξοβολίας και της Ιταλικής Γυναικείας Χορωδίας  σε διεύθυνση & επεξεργασία  Richard J. Sigmund.

Οι Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου- και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου θα συνεχίσουν την δημοφιλή και επιτυχημένη πορεία τους, για δύο ακόμα παραστάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος