FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε ο ταλαντούχος πιανίστας Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος

Ημερομηνία: 17-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

piano-stathisΠαρατεταμένο χειροκρότημα στο «Απόλλων»

Μια απολαυστική βραδιά, χάρισε στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης που κατέκλυσε στην κυριολεξία το θέατρο «Απόλλων», ο ταλαντούχος 15χρονος πιανίστας Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος.

piano-stathis2Ο νεαρός πιανίστας, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου, εκτέλεσε με τα επιδέξια χέρια του, έργα των Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninoff και Χατζιδάκι, μαγεύοντας το κοινό, που υποκλίθηκε στο ταλέντο του, με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η υπέροχη μουσική βραδιά που διοργανώθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Πύργου, ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο κ. Τούλα Καλαμπόκα, η οποία καλωσορίζοντας τον 15χρονο Στάθη, παρουσίασε το πρόγραμμα του υμνώντας τη μουσική ως «πανανθρώπινη γλώσσα των λαών που μιλάει με ήχους» όπως είπε.

piano-stathis1Η όμορφη βραδιά, έκλεισε με ένα δώρο – αναμνηστικό, τον τρίτο τόμο της «Αντίστιξης» του Αμάραντου Αμαραντίδη, που προσέφερε η κ. Καλαμπόκα στον ταλαντούχο νέο λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Ο επτανήσιος μουσουργός Ρόδιος είπε για τη μουσική: Απ΄ τα χείλη των αγγέλων βγαλμένη θυμίζει στη γη τον ουρανό. Άλλοτε μοιάζει με θάλασσα αφρισμένη και άλλοτε πάλι κύμα ταπεινό… Δεν ξέρουμε αν ο Στάθης πήρε τη μουσική από τα χείλη των αγγέλων, ή αν οι άγγελοι του τη χάρισαν επιβραβεύοντάς τον για την μεγάλη έφεση σε αυτήν. Όπως και να είναι, τον συγχαίρουμε θερμά, τον ευχαριστούμε για τη μουσική πανδαισία που μας χάρισε απόψε και του ευχόμαστε, με το ταλέντο του στο πιάνο και τα επιδέξια χέρια του, να μαγεύει πάντα το κοινό του, και τους κριτικούς και να αναδειχτεί σε έναν απ΄ τους σημαντικότερους πιανίστες του 21 ου αιώνα».

piano-stathis3Ο Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Ιούλιο του 2000. Άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, αρχικά στην τάξη της Κέλυ Παυλάκου καις τη συνέχεια της Δώρας Ροζή. Από τον Οκτώβριο του 2012 φοιτά στην τάξη της διεθνούς φήμης πιανίστα Αγάθης Λειμονή στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (Τάξη Διπλώματος) και παράλληλα στη Schola Cantorum de Paris (Τάξη Diploma Superireur).

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς, λαμβάνοντας βραβεία, αριστεία και ειδικές διακρίσεις ενώ έχει εμφανιστεί σε διεθνές φεστιβάλ Πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος