FOLLOW US: facebook twitter

«Μάγεψε» η Ρίτα Αντωνοπούλου στη συναυλία για τους πυρόπληκτους

Ημερομηνία: 01-11-2021 | Συντάκτης:

Το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου

– Η Συντονιστική Επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού του αγώνα για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα


Τη συνέχιση του αγώνα τους για να παραμείνουν στον τόπο τους, εξέφρασαν για ακόμη μία φορά οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, με τη συναυλία αλληλεγγύης με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή τους το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο.

Οι πυρόπληκτοι διατράνωσαν την απόφασή τους να μην σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πληγέντας, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα, ανανεώνοντας το «αγωνιστικό ραντεβού» τους, για το μεγάλο συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου στο Σύνταγμα.

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου, έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Καραθανασόπουλο, που στάθηκε, σε δηλώσεις του, στην ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης στους πληγέντες αλλά και συνέχισης του αγώνα τους, απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία.

«Και η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν έχουμε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εδώ και τρεις μήνες, ότι παλεύουμε για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», τόνισε στο άνοιγμα του χαιρετισμού του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης.

Στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχειας για την πάλη των πυρόπληκτων της Ηλείας, επεσήμανε: «Η σημερινή συγκέντρωση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί αυτό που είδαμε να ανθίζει μέσα στη μαυρίλα που άφησε η πυρκαγιά είναι η αλληλεγγύη από τους συνανθρώπους μας και η συλλογική μας δράση».

Υπογράμμισε πως οι πυρόπληκτοι «δεν τρώνε κουτόχορτο», ξέρουν τι φταίει για τα προβλήματα που βίωσαν και βιώνουν, σημειώνοντας πως «οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά πάντα εμείς είμαστε αβοήθητοι. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά πάντα όταν κάτι αφορά στις δικές μας ανάγκες, λεφτά δεν υπάρχουν. Καήκαμε γιατί οι προτεραιότητές τους, δεν περιλαμβάνουν τις ανάγκες μας».
Στάθηκε στις έως και σήμερα κυβερνητικές εξαγγελίες για την αποκατάσταση των καταστροφών, λέγοντας ότι είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, ενώ αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση που προετοιμάζουν κατήγγειλε ότι «ανοίγει η όρεξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες για νέα κέρδη μέσα από την καταστροφή μας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι με αυτόν τον τρόπο «το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ξεκλήρισμά της μικρομεσαίας αγροτιάς με ριζική αλλαγή στη χρήση γης και στο περιβάλλον».

Αναφερόμενος στο σύνολο των προβλημάτων, έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί και στην Ηλεία με την πανδημία, στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων ακόμα και σε πυρόπληκτα χωριά και μεταξύ άλλων τόνισε: «Βλέποντας αυτή την κατάσταση στο νομό μας και σε επαφή με άλλους φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές συγκροτήσαμε Πανελλαδική επιτροπή».

Κάλεσε ταυτόχρονα, σε μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διατρανωθεί η θέληση όλων να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας από φυσικούς κινδύνους, αλλά και να απαιτηθεί χωρίς καμιά καθυστέρηση η αποκατάσταση και η ολική αποζημίωση των ζημιών, «για να ζήσουμε στον τόπο μας, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει», είπε ο Θ. Βομπίρης.

Χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία τη συγκρότηση των επιτροπών αγώνα και το συντονισμό της σε πανελλαδικό επίπεδο, που πολλαπλασιάζει τη δύναμη των πληγέντων και την πίστη τους στο δίκαιο αγώνα τους, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση.

«Σήμερα, μετά από όσα έχουμε ζήσει, γίνεται φανερό, ότι οι δικαιολογίες, κυβέρνησης και παρατρεχάμενων, ότι για την καταστροφή μας ευθύνεται η κλιματική κρίση, η αλλαγή που έχει συμβεί στο κλίμα, δεν μπορούν να σταθούν, γιατί η δική μας πείρα λέει, ότι το καλοκαίρι καήκαμε χωρίς αέρα, πλημμυρίσαμε από μία όχι ιδιαίτερης έντασης φθινοπωρινή βροχή, ενώ σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως η δική μας, τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ήταν και παραμένουν από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ.

Αφού αναφέρθηκε στο σύνολο των αιτημάτων, ο Θ. Βομπίρης, δήλωσε πως ο αγώνας τώρα κλιμακώνεται, υπογραμμίζοντας «θα παίρνουμε θάρρος και ιδέες από τα παιδιά μας που δίνουν ζωντάνια στα χωριά μας και ελπίδα σε εμάς να συνεχίσουμε».

Τη σκυτάλη πήρε η Ρίτα Αντωνοπούλου, που με τη μαγευτική της φωνή και τα τραγούδια που ερμήνευσε, δήλωσε «παρών» στην προσπάθεια στήριξης του αγώνα των πυρόπληκτων, αλλά και στην προσπάθεια να σταθούν στον τόπο τους, «ζεσταίνοντας» την ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος