FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε η Φιλαρμονική Λεχαινών στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Αθήνα

Ημερομηνία: 25-04-2023 | Συντάκτης:

Εντυπωσίασε στις πρωινές και την βραδινή της εμφάνιση, μαζί με την Στεφανία Συλλαιδη και τη σχολή χορού stepup

Μια από τις καλύτερες παρουσίες έκανε η Φιλαρμονική Λεχαινών στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Αθήνα το Σάββατο 22 Απριλίου

Η αρχή έγινε το πρωί αρχικά με παρέλαση στην Οδό Ερμού, από την Καπνικαρέα μέχρι το Σύνταγμα, όπου ερμήνευσε θριαμβευτικά εμβατήρια δημιουργώντας αίσθηση στον κόσμο που είχε κατακλύσει την περιοχή για να απολαύσει τις μελωδίες από τις Φιλαρμονικές που ήταν εκεί.

Στη συνέχεια, έδωσε μικρή συναυλία, στην Πλατεία Συντάγματος σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα καταχειροκροτούμενη από πλήθος κόσμου και εκατοντάδες τουρίστες που είχαν έρθει στην πλατεία και ενθουσιάστηκαν με την ερμηνεία από τους Μουσικούς της Φιλαρμονικής Λεχαινών που ερμήνευσαν κομμάτια από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο.

Το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Φιλαρμονική Λεχαινών, παρουσίασε ένα πολύ μεγάλο σύνολο από 70 και πλέονμουσικούς και ήταν η πολυπληθέστερη Φιλαρμονική που εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ. Ερμήνευσε κλασσικά και σύγχρονα κομμάτια και αποθεώθηκε από τους πολυάριθμους θεατές του Φεστιβάλ. Φάνηκε για μια ακομα φορά ανάγλυφα η ποιότητα των μουσικών της φιλαρμονικής Λεχαινών και το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν τα παιδιά μαζί με τον Αρχιμουσικό.

Ευρυσθένη Χατζηγιάννη που οδηγεί την μπάντα από επιτυχία σε επιτυχία, βάζοντας όλο και ψηλότερους στόχους και δημιουργώντας ένα μουσικό σύνολο το οποίομπορεί να υποστηρίξειπλέον οποιαδήποτε εκδήλωση και να καταξιωθείμέσα στις καλύτερες Φιλαρμονικές σε όλη την Ελλάδα..

Όπως μας δήλωσαν πολλοί θεατές, Λεχαινιτες στην Αθήνα, που παρακολούθησαν την συναυλία, ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπουν παιδιά από την γενέτειρά τους, πολλα από τα οποίαήταν 12 ή 13 ετών να ερμηνεύουν πολύ δύσκολα κομμάτια του κλασσικού ρεπερτορίου, όπως το Nabucco και να αποσπούν την καθολική αναγνώριση την αποδοχή και το ενθουσιώδες χειροκρότημα στο τέλος.

Στην βραδινή συναυλία είχεάξιους συμπρωταγωνιστές αφ’ ενός μεν την Λεχαινίτισσα νεαρή τραγουδίστρια Στεφανία Συλλαιδη που έκανεφοβερή ερμηνεία και έδειξε ακομα μια φορά το πλούσιο ταλέντο της, αφού κάθε φορά εμφανίζεται καλύτερη από την προηγούμενη μαγεύοντας με τις μελωδίεςτης και το μέλλον είναι δικό της σίγουρα , αφ’ετέρου δε την σχολήχορούStepup του Γιώργου Δερβου από την Γαστουνη με ένα χορευτικό σύνολο από 12 χορευτές που χόρεψαν Latin στην σκηνή του Μεγάρου, αφήνοντας άφωνους τους θεατές με την άρτια ενδυματολογική τους εμφάνιση αλλά και την χορευτική τους δεινότητα, άψογοιεπαγγελματίες που προσφέρουν πολλά στην περιοχή μας.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση που θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι το Σάββατο 13 Μάιου, το βράδυ στα Λεχαινά, στην υποδοχή και λιτανεία της Τίμιας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, μια ιστορική τελετή αφού γίνεται για πρώτη φορά στο Νομό Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος