FOLLOW US: facebook twitter

Μαγειρεύοντας με τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο: Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο

Ημερομηνία: 24-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο executive chef Κυριάκος Ντελόπουλος και ο συνεργάτης του pastry chef Κωνσταντίνος Μαλτέζος παρουσιάζουν ένα πολύ αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό, το γαλακτομπούρεκο, ένα γλυκό που ξυπνά τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις

Υλικά

Φύλλο κρούστας

800 ml γάλα καρύδας
 
1200ml νερό
 
ξύσμα απο ένα λαιμ
 
500γρ.ζάχαρη
 
150 γρ.κορν φλαουρ
 
1 βανίλια
 
200γρ.σιμιγδάλι ψιλό
 
50 γρ.μαργαρίνη
 
Για το σιρόπι
 
300 νερό
 
600 ζάχαρη
 
1κ.σ γλυκόζη
 
1 ξυλάκι κανέλας
 
1 φέτα απο λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε το σιρόπι μας να βράζει με όλα τα υλικά μέσα, εφόσον το θέλουμε κρύο.
 
Για την κρέμα μας, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, την μισή ζάχαρη και την μισή δόση νερό σε φωτιά, ανακατεύοντας με ενα ένα σύρμα.
 
Σε μια μπασινα ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλαουρ,το σιμιγδάλι και το χυμό λαιμ. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι στην φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να κοχλάζει η κρέμα. Σβήνουμε και προσθέτουμε στο τέλος την μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και να ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας και την βανίλια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 
Λιώνουμε λιγη μαργαρίνη και αλείφουμε το ταψί μας. Ύστερα στρώνουμε το πρώτο φυλλο και το αλειφουμε και αυτό με μαργαρίνη συνεχίζοντας το ίδιο και με τα υπόλοιπα πέντε φύλλα ακόμα για το κάτω μέρος του γλυκού. Βάζουμε μέσα την κρεμα μας και κλείνουμε με τα υπόλοιπα έξι φύλλα από πάνω με τον ίδιο τροπο. Χαράζουμε το γλυκό μας με ένα μαχαίρι σε τρία μέρη για να ψηθεί και μέσα,για για τιπ το ψεκάζουμε με νερό για πιο τραγανό φύλλο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και το βγάζουμε.
 
Ρίχνουμε το μισό κρυο σιρόπι με μια κουτάλα και μετά απο 15 λεπτά το υπόλοιπο. Καλή μας όρεξη!

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από τους σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο & Κωνσταντίνο Μαλτέζο

Λίγα λόγια για τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο

“Πριν κάποια χρόνια η μαγειρική στην ζωή μου δεν υπήρχε ούτε και στο μυαλό μου. Τώρα είναι η ζωή μου, η αναπνοή μου, χωρίς αυτήν δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είναι όλα μου τα συναισθήματα! Οκτώ χρόνια εμπειρίας – δουλειάς σε διαφορά νησιά Σαντορίνη, Θάσο, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κέρκυρα κά, Αγγλία στο Macclesfield όπου ανέλαβα για πρώτη φορά σαν σεφ, αργότερα στην Κύπρο σε Λευκωσία, Αγία Νάπα, Λεμεσό για 2 χρόνια και σήμερα είμαι Executive Chef της εταιρίας PT Ηotelia με 8 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Αίγιο, Θεσσαλονίκη, ΠορταριάΝαύπακτο.”

Facebook: kuriakos.ntelopoulos

Facebook: kyriakosntelopouloschef

Instagram: kuriakos ntelopoulos

Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας.. την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία… Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς… Βήμα βήμα και με δουλειά σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα πήρα βάσεις και τώρα μένει φαντασία και πολύ μέλλον με συνεργασία με τους καλύτερους..”
 
 
Instagram: kostas__maltezos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος