FOLLOW US: facebook twitter

Μαγειρεύοντας με τον pastry σεφ Κωνσταντίνο Μαλτέζο: Κέικ μπουένο με κρέμα & πουράκια

Ημερομηνία: 11-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο pastry chef Κωνσταντίνος Μαλτέζος παρουσιάζει ένα κέικ μπουένο με κρέμα & πουράκια.

Υλικά

Για την κρέμα

1000 γρ.τυρι κρέμα

300 γρ.ζαχαρούχο γάλα

200 γρ.μπουενο

100 γρ.αχνη

Για το κέικ

250 γρ βούτυρο λιωμένο

260 ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.σ γάλα

5 αυγά

250 αλεύρι γ.ο.χ

Για το γαρνίρισμα

πουράκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 και αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ. Στο μίξερ χτυπάμε μαζί την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα τα αβγά μας σταδιακά και ύστερα και το γάλα μας. Τέλος βγάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ελαφρά με λίγες κινήσεις. Ετοιμο για ψήσιμο για 35 λεπτά.

Για την κρέμα μας στο μίξερ ρίχνουμε το τυρί με την άχνη να αφρατέψουν με το σύρμα μας. Υστερα την γεύση μπουένο και τέλος το ζαχαρούχο μας να χτυπηθούν ολα μαζί.

Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε στην μέση και βάζουμε ανάμεσα την κρέμα μπουένο μας. Άμα θέλουμε ρίχνουμε από πάνω extra μπουενο. Στήνουμε γύρω γύρω τα πουράκια μας όρθια το ένα δίπλα στο άλλο περιφερειακά.

Καλή μας απόλαυση!

Λίγα λόγια για τον pastry chef Κωνσταντίνο Μαλτέζο

“Από την παιδική μου ηλικία θαύμαζα την τέχνη της κουζίνας.. την πειθαρχία, τη συνέπεια, τη δημιουργία, τη φαντασία! Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική κοντά στο Λύκειο ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την πορεία… Στα 19 μου τελείωσα τη σχολή LE MONDE δίπλα σε κορυφαίους ζαχαροπλάστες, όπως ο κ. Χολέβας και ο κ. Ψιλόπουλος. Βγήκα με εφόδια και έπεσα κατευθείαν στα βαθιά δίπλα σε καλούς ζαχαροπλάστες που πάντα προσπαθούσα να πάρω το κάτι παραπάνω από αυτούς… Βήμα βήμα και με δουλειά σε γνωστά ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα πήρα βάσεις και τώρα μένει φαντασία και πολύ μέλλον με συνεργασία με τους καλύτερους..”

Facebook: kostas.maltezos.5

Instagram: kostas__maltezos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος