FOLLOW US: facebook twitter

Μαθήματα μαγειρικής στο 2ο δημοτικό Πύργου!

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mageires-2dim4

Τμήμα Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου

Το Τμήμα Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου δια των σπουδαστών του και ο Δ/ντής κος Ζάχος Σπύρος ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των εκπ/κών της Β’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, οι οποίοι εκπονούν με τους μαθητές τους το πρόγραμμα «Μαθαίνω να Τρέφομαι Υγιεινά» επισκέφτηκαν το σχολείο και ο σεφ κος Νίκος Παπαδόπουλος με τους εκπαιδευόμενούς του μαγείρεψαν με τα παιδιά.

mageires-2dim2

Έτσι οι μαθητές γνώρισαν δια ζώσης την τέχνη της μαγειρικής και τα παραδοσιακά προϊόντα. Φορώντας οι ίδιοι οι μικροί μαθητές  ποδιές και γάντια έγιναν για λίγο μικροί σεφ και βοηθούμενοι  και καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευόμενους του ΙΕΚ δημιούργησαν μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

mageires-2dim3

Η σύνδεση των θεωρητικών γνώσεων για τη διατροφή με την πράξη χαροποίησε τα παιδιά τα οποία έμειναν ενθουσιασμένα, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο η υλοποίηση τέτοιων δράσεων συμβάλλει καίρια και αποφασιστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τωνμαθητών.

mageires-2dim

Αρωγός και συμπαραστάτης για την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης ήταν ο Δ/ντής του σχολείου κος Παναγιώτης Καλαμπρέζος καθώς και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κα Ηλιοπούλου Ευγενία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος