FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα στο «Νοσοκομείο» και το «ΚΤΕΟ»

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

epal-nosokomeio

Διδακτικές επισκέψεις του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου

Στις Ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου ξεναγήθηκαν μαθητές των τομέων Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας συνοδευόμενα από τον διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Πύργου Πανόπουλο Θανάση και τον Υπεύθυνο Μηχανολογικών Εργαστηρίων καθηγητή Μάργαρη Πέτρο, όπου ενημερώθηκαν για την λειτουργία των συσκευών και μηχανημάτων του.

Το Νομαρχιακό νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με πολλά και σύγχρονης τεχνολογίας  μηχανήματα που συμπληρώνουν τις γνώσεις στις διδακτικές ενότητες των μαθημάτων για εγκαταστάσεις μεγάλων κτηρίων.

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος του ιδρύματος περιέγραψε λεπτομερώς συστήματα όπως τον Υποσταθμό διανομής Μεσοίς και Χαμηλής τάσης με τους μετασχηματιστές ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη,  συστήματα αυτοματισμού, UPS, αυτόματα συστήματα ελέγχου κλιματισμού, πυρόσβεσης, λέβητες ανελκυστήρες θέρμανσης και αποσκλήρυνσης νερού κλπ.

Παράλληλα μαθητές του τμήματος Οχημάτων, συνοδευόμενα από τον Τομεάρχη Εργαστηρίων του Ε.Κ. Πύργου Παναγιώτη Μπάστα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του δημοσίου  ΚΤΕΟ Πύργου, όπου εκτός από την λειτουργία των μηχανημάτων τους έγινε και λεπτομερής επίδειξη της διαδικασίας έλεγχου αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες.

Οι διδακτικές επισκέψεις είναι θεσμός που γίνεται στα ΕΠΑΛ  για να δουν οι μαθητές λειτουργίες συσκευών και εξοπλισμού του μελλοντικού επαγγελματικού περιβάλλοντος τους  που εκ των  πραγμάτων δεν μπορούν να  έχουν τα άρτια εξοπλισμένα Εργαστηριακά τους Κέντρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος