FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης:«Το ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι στην κατάργηση και συγχώνευση δικαστηρίων στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:

Την έντονη αντίθεση του στο άρθρο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση και συγχώνευση δικαστηρίων , εκφράζει με δήλωση του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Σε δήλωση του, τονίζει:

”Μετά τα πανεπιστημιακά τμήματα , στο στόχαστρο εμμέσως, πλην όμως σαφώς, , μπήκαν και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ηλεία, με στόχο τη συρρίκνωση τους.

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση, το οποίο ανοίγει-μέσω ενός προεδρικού διατάγματος-το δρόμο για την κατάργηση και συγχώνευση δικαστηρίων χωρίς διάλογο και διαβούλευση με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους τοπικούς φορείς.

Προφανώς, για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παραμερίζει ορθολογικά κριτήρια όπως το δικαίωμα και η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στα δικαστήρια, αλλά και η ορθή απονομή της δικαιοσύνης

Αγνοεί και την συμβιβαστική πρόταση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι οποίοι πρότειναν ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των δικαστηρίων  να απαιτείται η προηγούμενη γνώμη της Ολομέλειας των οικείων Εφετείων, πολιτικών και διοικητικών, μετά από προηγούμενη διαβούλευση με τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους.

Για ακόμα μία φορά, η μονομανία και η δημιουργία τετελεσμένων από την κυβέρνηση, υπονομεύουν κάθε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια που μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της βελτίωσης και της ταχύτητας απονομής της δικαιοσύνης.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος