FOLLOW US: facebook twitter

Μ.Κατρίνης: ‘’Το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στη κοινωνία. Δεν μας αφορούν όσοι συναλλάσσονται με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ’’

Ημερομηνία: 14-02-2023 | Συντάκτης:

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον 9,84 FM και στον Μιχάλη Λεάνη

Για την εκλογική ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ και τις προσχωρήσεις στελεχών σε άλλα κόμματα ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: 

Το ΠΑΣΟΚ έχει, ήδη, ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά του, όπως και το πρόγραμμά του και όλα τα στελέχη έχουν ξεκινήσει περιοδείες ανά την επικράτεια.

Η καθημερινή ανταπόκριση των πολιτών δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών και θα είναι αισθητά ανεβασμένο, σε σχέση με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βιώσει «διαρροές» στελεχών του, τα οποία αγαπούσαν περισσότερο το πολιτικό τους «εγώ» και τις φιλοδοξίες τους, παρά την ιδεολογία που υποτίθεται ότι  εκπροσωπούσαν.

Η πλειοψηφία των στελεχών μας αποτελείται από νέα παιδιά και εθελοντές που μέσω της συμμετοχής τους στα κεντρικά όργανα του κόμματος, αλλά και ως υποψήφιοι βουλευτές, έχουν πολλά να δώσουν στη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ. 

Όσοι επέλεξαν να παίξουν, τώρα, το «παιχνίδι» του κ. Μητσοτάκη, έχουν ήδη αξιολογηθεί από τον κόσμο της παράταξής μας και είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογηθούν και από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτές οι «διαρροές» υπερπροβάλλονται, χωρίς η πολιτική αξία που τους αποδίδεται να αντιστοιχεί με την πραγματική.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην ψυχή και στη συνείδηση του κόσμου. Γι’ αυτό και περιμένουμε τον κόσμο αυτόν, να επιστρέψει, δίνοντάς μας δύναμη -όχι για λόγους ματαιοδοξίας, αλλά γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη σταθερότητα στη χώρα.

Γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να εφαρμόσει μία δίκαιη και ισορροπημένη πολιτική που θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς και όχι στους λίγους και ισχυρούς, όπως κάνει η ΝΔ. 

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

To ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού αποφασίσει να βρίσκεται στην πλευρά της ευθύνης.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που το 2009 -όταν όλοι διαπιστώναμε πως η πτώχευση της χώρας βρίσκονταν «προ των πυλών»- φρόντιζαν είτε να φύγουν «νωρίς», είτε να υπόσχονται «μαγικές λύσεις»  στα «Ζάππεια» και τις πλατείες των «αγανακτισμένων». 

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας και πάντα έκανε επιλογές με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.

Εμείς θα επιδιώξουμε να υπάρξει λύση αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, παρότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν προεξοφλήσει δεύτερες εκλογές, αποδεικνύοντας ότι δεν θεωρούν μείζον ζήτημα την πολιτική σταθερότητα της χώρας, σε αυτήν την κρίσιμη οικονομικοκοινωνική και γεωπολιτική στιγμή.

Το ΠΑΣΟΚ με τις δικές του προτάσεις, με τις δικές του «κόκκινες γραμμές», μακριά από τη λογική του «βολικού εταίρου» και τις λογικές διαχείρισης της εξουσίας, θα επιδιώξει να βρεθεί άμεση λύση για το καλό της χώρας.

Εκεί θα κριθούν όλοι, για το κατά πόσο θέλουν να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα, με κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ή να μπει σε αλλεπάλληλες εκλογικές περιπέτειες.

Για την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο θέμα του ιδιωτικού χρέους, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

Αυτή τη στιγμή, το ιδιωτικό χρέος συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Τα δάνεια, όπως και τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ απασχολούν αθροιστικά περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες.

Και, προφανώς, όλο αυτό γίνεται χειρότερο, εξαιτίας της ακρίβειας, αλλά και της μείωσης του τζίρου στην αγορά, με συνέπεια να δημιουργείται ένα ασφυκτικό μίγμα, με μια πολύ δύσκολη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο επιχειρήσεις, όσο και νοικοκυριά.

Το ΠΑΣΟΚ και για το θέμα των κόκκινων δανείων και για τους πλειστηριασμούς και για την ακρίβεια και για το ιδιωτικό χρέος έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, από το 2019 και τις επικαιροποίησε πρόσφατα.

Καμία από αυτές, ωστόσο, δεν έχει γίνει δεκτή από την κυβέρνηση της ΝΔ, με αποτέλεσμα η ακρίβεια να μεγαλώνει, η κρίση να μεγεθύνεται και οι πολίτες να ασφυκτιούν, όλο και περισσότερο, σε μία δύσκολη κατάσταση, η οποία μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμη δυσκολότερη. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος