FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: Θέλουμε να γίνουμε ο φορέας της νέας μεγάλης αλλαγής

Ημερομηνία: 09-05-2022 | Συντάκτης:

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναζητά διέξοδο και είναι έτοιμη να στηρίξει μια νέα εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, στηριγμένη στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας.

Σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, συνδεδεμένο με την κοινωνία και τις ανάγκες της, στοχεύει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος μίλησε στην «Εφ.Συν.» με επίκεντρο τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 8 Μαΐου.

Οι πολίτες πλήττονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος. Σε τι διαφέρει από τις άλλες αυτή η πρόταση και τι άλλο ζητάτε;

Η πρότασή μας για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος διασφαλίζει με απόλυτο τρόπο ότι οι καταναλωτές θα δουν μειωμένους λογαριασμούς και εντός του πλαισίου της λογικής. Η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος ουσιαστικά εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ διατηρούνται σε σταθερό επίπεδο οι λογαριασμοί και τα τιμολόγια.

Αν θέλουμε να γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση, αυτή πρέπει να γίνει με την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος γιατί υπάρχουν -όπως φαίνεται- μηχανισμοί που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές στη χονδρική αγορά κατά το δοκούν και με γνώμονα τα υπερκέρδη τους, τα οποία στην κυβέρνηση ανακάλυψαν… με καθυστέρηση. Η νομοθετική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη, υπερασπίζεται τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και δίνει διέξοδο σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες.


• Ασκείτε διμέτωπη κριτική σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείετε Μητσοτάκη-Τσίπρα από τη θέση του πρωθυπουργού. Αρα, θα μείνετε πάλι στην αντιπολίτευση;

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η επιλογή της χώρας και των πολιτών πρέπει να είναι η υποχρεωτική επιλογή πρωθυπουργού ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα και όποιος απορρίπτει τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει a priori ότι πρέπει να είναι στην αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τα εξής δεδομένα: η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε φάση ταχείας φθοράς, ενώ ανάλογη φθορά έχει παρουσιάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τα δύο αυτά κόμματα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, δεν έχουν καμία φρέσκια ιδέα ή πρόταση, κινούνται και λειτουργούν με όρους του παρελθόντος, θέλουν να κρατήσουν εγκλωβισμένους τους πολίτες σε διλήμματα που δεν αφορούν κανέναν. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναζητά διέξοδο και είναι έτοιμη να στηρίξει μια νέα και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Στηριγμένη στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, με μια ισχυρή δέσμευση για μια δίκαιη κοινωνία, για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο. Αυτή είναι η δική μας πρόταση.

• Ποιος είναι ο στόχος της ανοιχτής διαδικασίας που διοργανώνει το κόμμα σας την Κυριακή και για ποιον λόγο να πάει κάποιος να ψηφίσει για τα νέα όργανα και τους συνέδρους;

Ο στόχος είναι ένα ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα, συνδεδεμένο με την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες. Ενα κόμμα που θα παράγει πολιτική, προγραμματικές προτάσεις, θα γίνει ο φορέας των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ περιχαρακώνουν τον χώρο τους, αποτελούν κλειστά συστήματα, αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα την κοινωνία και τη συμμετοχή των πολιτών. Εμείς θέλουμε να γίνουμε ο φορέας της νέας και μεγάλης αλλαγής, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη δυναμική που έδωσαν στο νέο αυτό ξεκίνημα οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογή του νέου προέδρου.

• Ανάμεσα στα άλλα, τα μέλη σας θα κληθούν να αποφασίσουν και για το όνομα της παράταξης. Πώς συμβαδίζει η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ με μια επένδυση στο μέλλον;

Το ΠΑΣΟΚ, ως ιδέα και πολιτικό υποκείμενο, δεν αποτελεί μουσειακό είδος ούτε ανήκει στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε ιστορικά και πολιτικά με τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, ήταν και είναι πάντα στην ψυχή μας. Οσοι μιλούν με ευκολία για επιστροφή στο παρελθόν ξεχνούν ότι το ΠΑΣΟΚ είχε σταθερά και διαχρονικά ως σημείο αναφοράς του το μέλλον. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Με νέες ιδέες, φρέσκιες προγραμματικές προτάσεις, καθαρές δεσμεύσεις για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές και κυρίως με μια συνολική επαναχάραξη της διαχωριστικής γραμμής απέναντι στην πρόοδο και στη συντήρηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος