FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: ‘’Όχι λόγια, αλλά έργα και πράξεις για την πυροπροστασία της Ηλείας’’

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις, γιατί θα βρεθεί εκτεθειμένη από τη στιγμή που οι πυρκαγιές που ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται αποδεικνύουν το έλλειμμα σχεδιασμού και οργάνωσης.

Αποδεικνύεται ότι όσα συνέβησαν πέρυσι, δεν έχουν συνετίσει την κυβέρνηση, η οποία επαφίεται και πάλι στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και για το φετινό καλοκαίρι.

Ειδικά στην Ηλεία που έχει πληγεί, όσο κανένας άλλος νομός από τις πυρκαγιές και έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα, έχουμε τα εξής δεδομένα:

  1. Υποστελέχωση στο προσωπικό των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τη μείωση των οργανικών θέσεων δεν θα φαίνονται αυτά τα κενά.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το 2021 η δύναμη της Π.Υ στην Ηλεία ήταν 208 άτομα και το 2022 είναι 193.

Υπάρχουν επίσης 60 εποχικοί πυροσβέστες εκ των οποίων οι  12 έχουν γίνει πενταετείς στην Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, ενώ δεν έχουν αναπληρωθεί επαρκώς οι κενές αυτές θέσεις .

2) Έλλειμμα στον τομέα της πρόληψης και της πυροπροστασίας, αφού για μία ακόμα χρονιά υποχρηματοδοτούνται οι δασικές υπηρεσίες στην Ηλεία, παρά τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από τις περυσινές πυρκαγιές.

Το 2021 στο δασαρχείο Πύργου διατέθηκαν 195.000 ευρώ ενώ το 2022 , μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί μόλις 23.000 ευρώ για έργα και δράσεις πρόληψης και ενώ η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ίδια κατάσταση και στα δασαρχεία Αμαλιάδας και Ολυμπίας όπου, μέχρι στιγμής,  έχει δοθεί το 50% των χρημάτων που δόθηκαν την περυσινή χρονιά, αφού εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις από το ΠΔΕ και την Πολιτική Προστασία.

Η κυβέρνηση αντί να κάνει συσκέψεις και να αναζητά διαρκώς δικαιολογίες όταν συμβαίνει κάτι, είναι καιρός να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά αυτά που πρέπει, ώστε να μην

Να ενισχύσει το προσωπικό και τις υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ηλεία και να στηρίξει τα δασαρχεία, αυξάνοντας  τη χρηματοδότηση για έργα πρόληψης. ’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος