FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η Αμαλιάδα έστειλε μήνυμα: η Ηλεία Ψηλά”

Ημερομηνία: 30-04-2023 | Συντάκτης:

Εντυπωσιακή από κάθε άποψη, σε όγκο και παλμό, η συγκέντρωση του Μιχάλη Κατρίνη στην Αμαλιάδα.

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το συνεδριακό κέντρο της Αμαλιάδας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στον Μιχάλη Κατρίνη και το ΠΑΣΟΚ.

Σε μια συναισθηματικά έντονη και φορτισμένη ομιλία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε με έμφαση ότι  σε όποια θέση και αν βρίσκεται, δεν ξεχνάει και δεν θα ξεχάσει ποτέ από που ξεκίνησε.

Δεν θα ξεχάσει τον τόπο του και τους ανθρώπους που τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν.

Επισήμανε ότι υπάρχει μία μόνο επιλογή: Η Ηλεία Ψηλά.

Ανέφερε ότι η Ηλεία  πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ και ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Ένα ΟΧΙ  στη διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης , στην αδιαφορία με την οποία την αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις.

Και ένα ΝΑΙ σε πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

“Είναι η ώρα για ένα νέο και ευρύ αναπτυξιακό σχέδιο για την Ηλεία και τους ανθρώπους της.

Είναι η ώρα των πρωτοβουλιών.

Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, οι αυτοδύναμοι και ανεξέλεγκτοι Πρωθυπουργοί, είδαμε όλοι τι έκαναν για την Ηλεία.

Βιώσαμε όλοι την διαρκή υποβάθμιση, από τα μεγάλα έργα που πήγαν πίσω ή βάλτωσαν, έως τον ακαδημαϊκό ακρωτηριασμό της νομού μας, από τη δήθεν αξιολόγηση της Νέας Δημοκρατίας που άρχισε και τελείωσε στην Ηλεία.

Βιώσαμε ακόμα και την κρατική αναλγησία, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κράτος τους πυρόπληκτους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε αυτό τον τόπο.

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Ηλεία μετράει απώλειες και εισπράττει αδιαφορία και υποβάθμιση”, τόνισε ο υπ.Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε σε ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ηλείας , που ειδικά για την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή πρέπει να περιλαμβάνει:

1ον-Την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου ένα έργο που θα ανοίξει νέες προοπτικές και νέους ορίζοντες για τον πρωτογενή τομέα, μαζί με ένα βιώσιμο σχέδιο για του οργανισμούς έγγειων βελτιώσεων.

2ον- Τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως η επανένταξη της κατασκευής του έργου της ανατολικής εισόδου της Αμαλιάδας στο δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’.

3ον- Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με την δημιουργία Γεωργικής Σχολής με έδρα την Αμαλιάδα.

4ον-Την ένταξη της περιοχής στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου αλλά και τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής τουριστικής ταυτότητας με δράσεις όπως η ανάδειξη της λίμνης Πηνειού με παρεμβάσεις ήπιας αξιοποίησης.

5ον- Τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, μέσα από την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων , με ταχύτερο και φθηνότερο internet, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα που θα μπορέσει να ενσωματώσει εφαρμογές έξυπνης γεωργίας.

6ον- Αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα για την στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των παραγωγών στις ορεινές περιοχές , καθώς και βελτίωση υποδομών μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο κ.Κατρίνης έθεσε ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση:

-Την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

-Την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

-Το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

– Την ουσιαστική καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων

-Την περιφερειακή ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου

-Μια συμπεριληπτική πολιτική για τη νέα γενιά, με προσιτή κατοικία και κίνητρα για δημιουργία οικογένειας

“Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διχάζουν και να πολώνουν τους πολίτες. Και οι δύο προβάλλουν εκβιαστικούς και ανέφικτους στόχους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ προβάλλει το μοναδικό ρεαλιστικό και εφικτό στόχο: τον σχηματισμό κυβέρνησης μέσα από μια προγραμματική συμφωνία. Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές και προϋπόθεση για αυτό είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ”, τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

“Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι προϋπόθεση για να διεκδικήσει η Ηλεία όλα αυτά που της έχουν στερήσει.

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, με την ίδια συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση, όπως την πρώτη φορά που στάθηκα απέναντι σας, σας ζητώ και πάλι μια ισχυρή και καθαρή εντολή.

Για να ακούγεται δυνατά η φωνή της Ηλείας.

Για να φτάνει ψηλά η φωνή της Ηλείας.

Στις 21 Μαΐου, ας σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα.

Με την Ηλεία Ψηλά”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος