FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει”

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ”ΣΗΜΕΡΑ” με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

Αναφερθείς στο καλάθι του νοικοκυριού και στο market pass o επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση του πληθωρισμού, αλλά δεν βλέπει ότι για 10ο συνεχόμενο μήνα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι διψήφιος και κινείται σε ποσοστό άνω του 15% σταθερά το τελευταίο τρίμηνο.

Ο πληθωρισμός των τροφίμων που τον πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα παραμείνει σε πολύ υψηλό ποσοστό μέχρι και το τέλος του α’ εξαμήνου του 2023.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και τα γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες που καλούνται να βάλουν «το χέρι βαθιά στην τσέπη» κάθε μήνα: τα γαλακτοκομικά παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 25%, το ψωμί 20%, τα δημητριακά και τα κρεατικά 19%.

Μέσα σε αυτό το καθεστώς ακρίβειας, ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να πανηγυρίζει, ισχυριζόμενη ότι με το ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’ τιθασεύει την ακρίβεια.

Η κυβέρνηση, όμως, ενώ έχει «θεοποιήσει» τις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη πρόσφατη έρευνα και εταιρείας δημοσκοπήσεων και  του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), η οποία  δείχνει ότι 8 στους 10 πολίτες κρίνουν το καλάθι του νοικοκυριού ως αναποτελεσματικό.

Και είναι, βέβαια, εξαιρετικά λυπηρό να βλέπεις, εχθές στη Βουλή, «εν χορώ» τους βουλευτές της ΝΔ να πανηγυρίζουν και να αλαλάζουν, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε ότι 700.000 Έλληνες και Ελληνίδες έκαναν αίτηση για το market pass, λες και εξήγγειλε κάποια εμβληματική μεταρρύθμιση.

Για το θέμα των πλειστηριασμών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Δυστυχώς, και η χθεσινή νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν θα αλλάξει την εικόνα του ιδιωτικού χρέους, αλλά δυστυχώς το επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν ακόμη περισσότεροι πλειστηριασμοί.

Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, το απέρριψε για μία ακόμα φορά.

Ενώ για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων υπογράμμισε:

To ΠΑΣΟΚ, πάντοτε, προσπαθεί να δώσει λύσεις, γι’ αυτό  και ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, ώστε να μπορέσουν χιλιάδες  ιδιοκτήτες στην επικράτεια να εξαγοράσουν τα ακίνητά τους και να βγουν, επιτέλους, από τη γκρίζα ζώνη μεταξύ ημι-νομιμότητας και πρωτοκόλλων αποβολής.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, φάνηκε για πολλοστή φορά του πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει να κινείται ιδεοληπτικά και δογματικά αλλά μονίμως πάσχει στο «δια ταύτα», μη δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς της ΝΔ για επιδόματα κατόπιν «συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης» από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:  

Καταρχάς να θυμηθούμε ότι παρότι ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευε τα επιδόματα που δίνονταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σήμερα και ο ίδιος ακολουθεί ακριβώς την ίδια συνταγή με αυτή του κ. Τσίπρα.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά ψηλά τον ΦΠΑ, εξασφαλίζοντας 4 δισ. ευρώ έσοδα επιπλέον για το 2022, μέρος μόνο των οποίων επιστρέφει στους πολίτες ως επιδόματα. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε άγρια εμπόρους και αγρότες, έτσι η ΝΔ φορολογεί άγρια τους καταναλωτές και τη μεσαία τάξη με τον υψηλό ΦΠΑ.

Και αυτό γίνεται, για να εμφανίζεται επικοινωνιακά ως δήθεν γαλαντόμος ο κ. Μητσοτάκης και να τον χειροκροτούν οι βουλευτές του, νομίζοντας έτσι ότι μπορούν να εκμαυλίζουν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος