FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: ‘’Αόρατα τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών για τον πρωθυπουργό’’

Ημερομηνία: 12-09-2022 | Συντάκτης:

O κ.Μητσοτάκης, υπό το κράτος του πανικού αλλά και της αγωνίας για την προσωπική του πολιτική επιβίωση, παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα στη χθεσινή του ομιλία στη  ΔΕΘ.

Είπε μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με μεγάλα ψέματα. Η ακρίβεια στη χώρα υπήρχε 7-8 μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τότε και τώρα κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα: στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες.

Για τον κ.πρωθυπουργό, που επιβεβαίωσε ότι είναι ο πρωθυπουργός των ολίγων και των πλουσίων, είναι αόρατα μια σειρά προβλημάτων για τα οποία δεν βρήκε να πει ούτε λέξη, όπως:

-Τα 260 δις ευρώ του ιδιωτικού χρέους που βαρύνει τους πολίτες που απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

-Τον πληθωρισμό στην Ελλάδα που είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη.

-Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει από τις ακριβότερες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς η κυβέρνηση ούτε να ΄΄ενοχλεί΄΄ αλλά ούτε και να φορολογεί τους παρόχους.

-Τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (χρέη παρελθόντος, μειωμένοι τζίροι, αυξημένα κόστη λειτουργίας), για τις οποίες δεν εξαγγέλθηκε κάτι ουσιαστικό.

– Τα σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων, τα οποία απαιτούν ουσιαστική δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση νέων επιστημόνων

– Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι, λόγω των πολύ μεγάλων αυξήσεων στο κόστος παραγωγής, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με ευκαιριακά επιδόματα

-Το γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, κάτι που αρνείται επιμόνως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά στις παροχές του κ.Μητσοτάκη, θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμογής και κυρίως στο πεδίο της πραγματικής ζωής και της πραγματικής οικονομίας.

Γιατί όσα εξήγγειλε χθες συνδέονται με πολλά κενά και ‘’κόφτες’’.

Άλλωστε όλοι θυμούνται τις εξαγγελίες του Μαϊου για αναδρομική επιστροφή έως 600 ευρώ των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος , που τελικά αποδείχθηκαν επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Ο κ.Μητσοτάκης είναι απομονωμένος στο πολιτικό σκηνικό, αφού οι πρακτικές των παρακολουθήσεων δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό και πλήττουν τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Το μόνο που του απομένει για να διασωθεί, όπως ελπίζει, είναι η κινδυνολογία και η παροχολογία

Οι Έλληνες πολίτες,όμως, και η Ελλάδα αξίζουν κάτι καλύτερο.

Το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη θα παρουσιάσει μια νέα και ρεαλιστική προγραμματική πρόταση που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, θα δίνει αληθινή ελπίδα σε όλους αυτούς που ο κ.Μητσοτάκης με την πολιτική του βυθίζει στην απελπισία και σπρώχνει στο περιθώριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος