FOLLOW US: facebook twitter

Mε τριπλό προορισμό ο Τσίπρας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 18-03-2017 | Συντάκτης:

tsipras

Πιθανότατα θα παρακολουθήσει την άσκηση «Ηνίοχος 2017» και θα μεταβεί στη Μυρσίνη

Τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, πιθανότατα θα αποτελέσει την αφορμή για μια διευρυμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα της επίσκεψης αναμένεται να προστεθούν ακόμα δύο σταθμοί. Ο ένας στην Ανδραβίδα όπου θα φτάσει με αεροσκάφος ο Πρωθυπουργός και ο δεύτερος στη Μυρσίνη, όπου θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας «πρότυπο» στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας σε αυτό το πλαίσιο είναι πιθανό να συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

askisi_inioxos

1η στάση Ανδραβίδα

Στις 27 Μαρτίου την ημέρα επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ηλεία, ξεκινά και η μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2017» στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ). Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν πέραν της χώρας μας ακόμα τέσσερις χώρες, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η παρουσία του Ισραήλ και ενός αραβικού κράτους έχει πραγματικά ξεχωριστό ενδιαφέρον σε αυτή την άσκηση, όπως και η πολυεθνική συμμετοχή. Έτσι η κάθοδος του κ. Τσίπρα στην Ανδραβίδα την ίδια ημέρα, πιθανότατα θα οδηγήσει στο να παρακολουθήσει την έναρξη της άσκησης μαζί με τον κ. Καμμένο.

2η στάση Μυρσίνη

Στο χρόνο που θα απομείνει περίπου μια ώρα από την παρακολούθηση της άσκησης έως τα εγκαίνια του μουσείο στην Αμαλιάδα, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα προγραμματίζουν την επίσκεψή του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης, που σαφώς έχει μια «ειδυλλιακή» εικόνα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μεταναστευτική δομή στη χώρα. Έτσι μια πιθανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού εκεί, θα έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος