FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης: «Προοδευτικό αίτημα η αποκέντρωση των εξουσιών»

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Στον απόηχο της συνάντησης των αιρετών της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ήλιδας

Την ανάγκη δημιουργίας ενός «αυτοδιοικητικού ΕΣΠΑ» ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-27 και πλήρους αποκέντρωσης των εξουσιών υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» της ΚΕΔΕ, Γιάννης Λυμπέρης, στον απόηχο της συνάντησης των αιρετών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ Λυμπέρης τόνισε ότι μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό το διαχρονικό αίτημα της ΚΕΔΕ για πραγματική αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους ώστε να  γίνουν πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

«Εάν η Κυβέρνηση  θέλει να αποκεντρώσει το Κράτος, θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες. Είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι πως θα πρέπει οι Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν με τα δικά τους έσοδα  στην επόμενη μέρα. Να μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα και στο τέλος της θητείας τους να κριθούν από τους πολίτες. Η μεταρρύθμιση της Διοίκησης της χώρας δεν μπορεί να έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Είναι η μόνη προοδευτική εξέλιξη που θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα και προστιθέμενη αξία στα έργα», δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Λυμπερης επισήμανε ότι κατατέθηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου  χρηματοδοτικού εργαλείου στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, αποκλειστικά και μόνο για τους Δήμους και τα αναπτυξιακά έργα που θέλουν να υλοποιήσουν, ενώ συζητήθηκε το πάγιο αίτημα της συμμετοχής τουε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και η πρόθεση της Κυβέρνησης για μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, ο δήμαρχος Ήλιδας θα συμμετέχει σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με τους ΦοΔΣΑ όλης της χώρας για να συζητηθούν οι βασικές παράμετροι της διαχείρισης απορριμμάτων, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι πιθανότατα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος