FOLLOW US: facebook twitter

Λύκειο Ελληνίδων: «Στην Ανατολή Πέρα ως πέρα στη γη της Ιωνίας δοξαστικό αχολογάει τροπάρι…»

Ημερομηνία: 03-08-2022 | Συντάκτης:

Μια μυσταγωγία στο θέατρο Φλόκα. Εκεί όπου μουσικοί, χορευτές και κοινό έγιναν ένα και ένιωσαν την έκσταση μιας εξαιρετικής παράστασης που συνδύασε μουσική, χορό, τραγούδι, αφήγηση και εικόνα και που πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία.

Ξύπνησαν μνήμες, θυμηθήκαμε γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και κοινωνία, συγκινηθήκαμε για τις χαμένες ελληνικές πατρίδες, τις προαιώνιες, νοσταλγικά περάσαμε στα παράλια της Μικρασίας, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, στη Θράκη. Στόχος να τιμήσουμε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και να αναλογιστούμε την ιστορία και το παρελθόν μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, τίμησε αυτήν την οριακή χρονιά με μια μεγάλη παράσταση στην οποία συμμετείχε το προσκεκλημένο εξαιρετικό Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου. Θερμά ευχαριστούμε την Πρόεδρό του κ. Μαρία Σπανού, τα μέλη του ΔΣ, τη χορευτική ομάδα και τους δασκάλους κ. Πραντσίδη και Μπέα για την παρουσία τους και την όλη συνεργασία!

Στήθηκε από τον Θωμά Κωνσταντίνου «μια Αναστάσιμη γιορτή μνήμης» μαζί με μια πλειάδα μουσικών, τους Γιώργο Κωτσίνη,   Χρήστο Δαλιάνη, Μανούσο Κλαπάκη, Γιάννη Πλαγιαννάκο, Στέφανο Δορμπαράκη, Ανέστη Ιωακειμίδη και Χρήστο Σκόνδρα, τον υπέροχο ερμηνευτή Ζαχαρία Καρούνη και την γλυκιά Χαρούλα Τσαλπαρά.  Στην αφήγηση μαζί με τον ταλαντούχο Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιάννης Μανώλης, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου που γοήτευσε το κοινό με τη φωνή του.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου ευχαριστεί ολόψυχα: 

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση που για δεύτερη χρονιά φέτος μας συνέδραμαν  οικονομικά στο στήσιμο αυτής της παράστασης. Το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που μας φιλοξενεί και μας στηρίζει, το Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Πρόεδρο της ΚΕΔΑΟ και Πρόεδρο του Φεστιβάλ Τεχνών Αρχ. Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Το Επιμελητήριο Ηλείας και τον κ Νικολούτσο, το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και τον κ. Δημητρουλόπουλο για την στήριξή τους.

Τους χορηγούς μας, τους κ. Γιώργο κ Δημήτρη Μιχαλόπουλο(ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΠΛΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ), την κ. Νατάσσα Λέλε(ΛΕΛΕΣ κοσμήματα), τον κ. Παναγιώτη Θανόπουλο(ΤΟ ΛΙΟΣΤΑΣΙ ΜΟΥ-ελαιώνες οικογ. Θανόπουλου), τους κ. Αλκιβιάδη και Ερνέστο Σπηλιόπουλο(EUROPA HOTEL), τον κ. Γιώργο Σταθόπουλο(STATHOPOULOS think home), τον κ. Ασημακόπουλο Χρήστο(ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ), τον κ. Πάνο Μαντά(ΠΡΟΖΥΜΙ κ ΜΕΛΙ – PANTHEON), τα σωματεία Ιδιοκτητών Υπερ. Λεωφορείων Πύργου κ Αμαλιάδας(ΚΤΕΛ ΑΕ), τον κ. Γιώργο Κουρούκλη(MOTO KOUROUKLIS), τον κ. Σωτήρη Κορκολή(ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΡΚΟΛΗΣ), τον Αγρ. Συνεταιρισμό Κορυφής, την κ. Ελπη Καλομοίρη (ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ.) τις κυρίες Ολγα κ Μαρία Κλάδη(ΚΛΑΔΗ ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ), τους κ. Σπυρίδωνα και Χαράλαμπο Δαρζέντα(ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ), την κ. Γιώτα Ασημακοπούλου(ASIMAKOPOYLOU ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ), την κ. Ανδριάννα Μπουροπούλου(ΑΓΡΟΚΟΣΜΟΣ), την κ. Τασία Δημακοπούλου (JENNY’S) και την κ Δώρα Φακίρη (DORA NAILS) που για μια άλλη φορά στέκονται πολύτιμοι αρωγοί μας.

Ολους τους χορηγούς επικοινωνίας μας, όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που φιλοξένησαν, στήριξαν και προέβαλαν την παράστασή μας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως με την Πρόεδρό του κ. Μαρία Καπόγιαννη για την παρουσία του και την πολύτιμη βοήθειά του κ το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών με την α΄Αντιπρόεδρό του κ. Εύη Σπηλιωτοπούλου και μέλη του ΔΣ, που παρευρέθησαν.  

Το μέλος του ΛΕΠ κ. Αθηνά Καλομοίρη, την κα Μοσχούλα-Ντόλλυ Ιμσιρίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Πύργου Ηλείας, τη γραφίστριά μας κ. Ολγα Κλάδη, καθώς και τους υπαλλήλους του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», που βοήθησαν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Tέλος ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Λ.Ε.Π που κατέκλυσαν το θέατρο Φλόκα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη ροή της παράστασης. Ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών – μαθητών μας και κυρίως της εφηβικής ομάδας μας, τα μέλη της Χορευτικής μας ομάδας και το δάσκαλό μας Κώστα Τζανέτο που για άλλη μια χρονιά στήσαμε μαζί του μια όμορφη παράσταση!

  

Για το Λ.τ. Ελληνίδων Πύργου

Η πρόεδρος

Αικ. Παρασκευοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος