FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης: Ο πραγματικός λόγος αποχώρησης Χριστοδουλόπουλου από τη συνεδρίαση του Δ. Σ. στις 24/8  

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αυτός που ως Δήμαρχος ξόδεψε ολόκληρη θητεία  προσπαθώντας  να απαξιώσει, να κατασυκοφαντήσει και να ακυρώσει τα έργα δημαρχίας Λυμπέρη, που ζημίωσε την πόλη και το Δήμο μια ολόκληρη καταστροφική πενταετία, συνεχίζει ως αντιπολίτευση την ίδια τακτική, με κάθε αθέμιτο μέσο. Βάζει – γιατί έτσι είναι μαθημένος- για μια ακόμη φορά το ατομικό του μικροπολιτικό συμφέρον, πάνω απ’ το συμφέρον του  Δήμου και των πολιτών. Κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει –αν είναι δυνατόν- οποιοδήποτε έργο.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος την Τρίτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκάλεσε μια τεχνητή ένταση προφασιζόμενος λόγους διαδικασίας. Ενώ σ’ όλη τη χώρα τα Συμβούλια γίνονταν με τηλεδιάσκεψη,  ζητούσε να γίνεται το Δ.Σ. του Δήμου δια ζώσης. Πραγματοποιήσαμε το Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης,  τη στιγμή που η Ηλεία και η Αμαλιάδα βράζει από τα κρούσματα της πανδημίας. Κι αυτός αποχώρησε δήθεν για λόγους δημοκρατικής ευθιξίας, επειδή τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι συνδέθηκαν μέσω τηλεφωνικής γραμμής;  Ασφαλώς όχι! Η αλήθεια είναι ότι αποχώρησε γιατί ακόμα και αυτός καταλάβαινε ότι θα εξευτελιστεί στα μάτια του συνόλου των δημοτικών συμβούλων.

Μόλις την προηγούμενη μέρα είχε εκτεθεί, κάνοντας ακόμα μια δημοσίευση  για λόγους εντυπώσεων. Ότι δήθεν πάμε  να υπερχρεώσουμε το δήμο παίρνοντας  δάνειο 7 εκατομμυρίων. Το γνωστό δηλαδή παραμύθι: πως αυτός είναι ο νοικοκύρης και εμείς οι σπάταλοι , που υπερχρεώνουμε τους δημότες. Ως κατ’ επάγγελμα ψεύτης όμως,  έκρυψε απ’ τον κόσμο,  ότι τα 5 εκατομμύρια από αυτό το δάνειο αφορούν τη συμπλήρωση του προϋπολογισμού έργων και μελέτης  των ετών 2018 και 2019, δηλαδή της θητείας του. Συγκεκριμένα:

Προϋπολογισμός Χρηματοδότηση Απαιτούμενο Δάνειο
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας (δρόμοι Δάφνη- Αγ. Δημήτριος – Εφύρα – Δουνέικα) 1.700.000 πρ. ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
868.000
832.000
Πλατεία Ανεμομύλου 670.000 ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
296.657
373.343
Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας 1.867.422 ΕΣΠΑ
1.263.457
603.964
Μελέτη αντικατάστασης δημοτικού φωτισμού Αμαλιάδας με λαμπτήρες LED 2.800.000 2.800.000

 

Γιατί δεν δημοπράτησε και δεν εκτέλεσε αυτά τα έργα, τα οποία διατυμπάνιζε και επικοινωνούσε προεκλογικά το 2019; Δυστυχώς η συντριπτική αλήθεια γι’ αυτόν το «νοικοκύρη» είναι αυτή: Δεν  μπορούσε να υποβάλει αίτηση δανεισμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων επειδή δεν είχε καταφέρει να κάνει τους απολογισμούς και ισολογισμούς σε κανένα από τα έτη της θητείας του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκρίνει το Ταμείο ένα δάνειο είναι οι απολογισμοί –ισολογισμοί των Δήμων των τριών τελευταίων ετών.

Και αφού ΕΜΕΙΣ κάναμε τους απολογισμούς – ισολογισμούς των ετών 2016, 2017, 2018, 2019, χωρίς το παραλήρημα περί νοικοκύρηδων, χωρίς τα παραμύθια περί των «δέκα πιο νοικοκυρεμένων δήμων της χώρας» (στους δέκα χειρότερους βρισκόταν) υποβάλαμε αίτηση δανείου για να προχωρήσουν τα έργα.

Σ’ αυτή την κατηγορία έργων (με συμπλήρωση του προϋπολογισμού με ίδια έσοδα) εμείς προσθέσαμε:

– 800.000 για να εκτελέσουμε τον ανατολικό περιφερειακό δρόμο (έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000) και

-2.000.000 περίπου για να συμπληρώσουμε την αντικατάσταση λαμπτήρων LED σε όλα τα Δ.Δ. Αμαλιάδας και Πηνείας.

Αυτό καλείτο να ψηφίσει ο κ. Χριστοδουλόπουλος στη συνεδρίαση της Τρίτης, μιας και για το δανεισμό απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Αλλά με θράσος και  αθλιότητα έφτασε στο σημείο διαστρέβλωσης της εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας, αυτής που έχουν στα χέρια τους όλοι οι Δημ. Σύμβουλοι από την τελευταία συνεδρίαση για την έγκριση του δανείου. Όπως επίσης και τη θετική απάντηση του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων. Και το «τερμάτισε», παρουσιάζοντας  νούμερο των 7 – 10 εκατομμυρίων που ζητούνται για να συμπληρωθεί ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των έργων,  ενώ γνωρίζει πολύ καλά, πως το πραγματικό δάνειο που θα προκύψει μετά τις εκπτώσεις θα είναι πολύ μικρότερο.

Αποχώρησε λοιπόν προσχηματικά, για να μην αποκαλυφθεί ξεκάθαρα η συκοφαντία του ενώπιον όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μη φανεί το αδιέξοδο στο οποίο  οδηγήθηκε.

Όσο και να μη θέλει όμως ο κ. Χριστοδουλόπουλος, όσα τεχνάσματα και ψεύδη κι αν μεταχειριστεί, ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
-Πλατεία Ανεμομύλου

-Πλατεία Καραμανλούς

-Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

-Αγροτική Οδοποιία Αγιος Δημήτριος-Δάφνη-Εφύρα-Δουνέικα.

-Αναβάθμιση ανοιχτού Γηπέδου Αμαλιάδας

-Ανάπλαση Δυτικού τμήματος Σοχιάς

-Ανατολικός Περιφερειακός Δρόμος

-Αντικατάσταση και επέκταση Δημοτικού φωτισμού με οικονομικούς λαμπτήρες LED και στα 35 δημοτικά μας διαμερίσματα, που θα αποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες € εξοικονόμηση κατ’ έτος.

Γιατί εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε έργα και όχι να χάνουμε έργα. Ας είναι αυτά και έργα ενταγμένα με απαίτηση δανείου από τη θητεία του. Όχι όπως αυτός, που έχασε 7 εκατομμύρια για το Τ.Ε.Ι., 5 εκατομμύρια για την Κουρούτα, 500.000 για Λαζαράκειο και Βιβλιοθήκη και άλλα πολλά,  χωρίς μάλιστα απαιτήσεις δανείου. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και ας τολμήσει να μας διαψεύσει.

Στον ξεδιάντροπο λαϊκισμό, στον οποίο αποκλειστικά επιδίδεται χωρίς αρχή και τέλος, δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Η πολιτική καταστροφής είναι ανήθικη και εκθέτει αυτόν που την ασκεί. Ο λαός το ξέρει και το απέδειξε. Αλλά φαίνεται πως δεν έλαβε κανένα μήνυμα από το πόρισμα του λαού. Είμαστε πεπεισμένοι πως την ίδια πορεία θα  ακολουθήσει μέχρι το 2023. Τον αφήνουμε να ονειρεύεται χωρίς τον ξενοδόχο. Του ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ότι το 2023 είναι ακόμα μακριά και μέχρι τότε έχουμε δουλειά να κάνουμε. Η επάνοδος στην εξουσία το 2023 που επικαλείται, δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Απλώς δεν υπάρχει.

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος