FOLLOW US: facebook twitter

Λύσεις… μπαλώματα με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας!

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Με απόφαση Καρβέλη “αδειάζουν” τα Κ.Υ. για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Πύργου
-Δώδεκα συνολικά γιατροί, 4 Γενικοί και 8 Αγροτικοί μετακινούνται στον Πύργο
-Σφοδρές αντιδράσεις για τις μετακινήσεις

Την πολιτική των… μπαλωμάτων συνεχίζει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για να λύσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αφού σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», δόθηκε εντολή σε συνολικά 12 γιατρούς, τέσσερις γενικούς και οκτώ αγροτικούς, που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας του νομού, να μετακινηθούν άμεσα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για έναν μήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό έγγραφο, η μηνιαία μετακίνηση των ιατρών γίνεται «με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος (…) για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών (…) και προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες, υπηρεσιακές και εφημεριακές ανάγκες του ΓΝ Πύργου», χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέριμνα για το πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα Κέντρα Υγείας.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των γιατρών που υπηρετούν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην Ηλεία, αφού ισοδυναμεί με νάρκη στα θεμέλια των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ορισμένοι γιατροί προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς επισημαίνουν ότι κρύβει περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη.

Όπως ανέφεραν, τίθεται εν αμφιβόλω η ήδη οριακή λειτουργία των Κέντρων Υγείας καθώς και το επιτυχημένο μέχρι τώρα εγχείρημα του εμβολιασμού, αφού το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό θα επωμιστεί με ακόμα μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι θα μετακινηθούν τέσσερις γενικοί ιατροί και οκτώ αγροτικοί από τα Κέντρα Υγείας Γαστούνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, δηλαδή γιατροί που δεν έχουν την απαραίτητη ειδίκευση και εμπειρία για τη Δευτεροβάθμια Υγεία, δείχνει ότι η μετακίνηση γίνεται για λόγου επικοινωνιακούς, προκειμένου να φαίνεται τυπικά ότι λειτουργεί ομαλά το νοσοκομείο.


3 Σχόλια για "Λύσεις… μπαλώματα με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας!"

  1. Ο/Η Ελένη λέει:

    Η συγκεκριμένη “λύση ” είναι πάγιο αίτημα της Διοίκησης του Γ.Ν.Ηλείας και της διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του παθολογικού τομέα χωρίς να έχουν εξαντλήσει πρώτα τις δυνατότητες που τους δίνονται από τους ήδη υπηρετούντες ιατρούς του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου!!!Καλούν ιατρούς που εκπαιδεύτηκαν να υπηρετήσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα για να καλύψουν τις ανάγκες ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου!!!Οι γιατροί που παραπέμπουν ασθενείς στα νοσοκομεία για εξειδικευμένη αντιμετώπιση θα είναι πλέον αυτοί που θα τους εξετάζουν και στο νοσοκομείο!!!!ζκαι αυτό το λένε ενίσχυση του νοσοκομείου.ΟΧΙ κύριοι.Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι παθολόγοι που μετακινούνται από τα νοσοκομεία της Πάτρας διαμαρτύρονται για τις άθλιες και άγριες συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο Πύργου όπως έκαναν πριν λίγο καιρό και οι παραιτηθέντες πια συνάδελφοί τους!!!Και η διοίκηση αποφάσισε να τους πείσει πως ξαφνικά το νοσοκομείο γέμισε ιατρούς!Έτσι αποφάσισε να κλείσει Περιφερειακά Ιατρεία και ΚΥ, ενδεχομένως,επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες οι οποίες φυσικά δεν είναι καθόλου έκτακτες. Είναι πάγιες και διαρκείς!!!Αυτό που δεν εχουν καταλάβει οι διοικήσεις είναι πως στο νοσοκομείο αυτό δυστυχώς όπως το κατάντησαν δεν εξυπηρετείται πια κανείς.Αντιθέτως η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου εξυπηρετειται στα ΚΥ και τα ΠΙ όπου έβρισκαν μέχρι τώρα το γιατρό τους.

  2. Ο/Η Ελένη λέει:

    Υ.Γ Και 112 γιατρούς να μετακινήσουν αν δε βάλουν “πλάτη” πρώτα οι ίδιοι οι γιατροί του νοσοκομείου κανένας δε μπορεί να τους βοηθήσει δυστυχώς.Ακόμη κι αν επιτύχουν με τη βοήθεια πάντα του ΥΠΕαρχη να κλείσουν όλα τα Κέντρα υγείας και όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία της Ηλείας το νοσοκομείο του Πύργου δε θα λειτουργήσει! Αλίμονο σε αυτούς που ζούμε εδώ!!!

  3. Ο/Η Διονύσια λέει:

    Μάλλον αυτή είναι η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που οραματίζεται και εξαγγέλλει ο υπουργός υγείας!!!Η μετατροπή του νοσοκομείου σε ένα μεγάλο κέντρο υγείας!!!
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος