FOLLOW US: facebook twitter

Λογιστές… ταπί και εξαντλημένοι!

Ημερομηνία: 15-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Ξεκίνησε και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων παράλληλα με τη διεκπεραίωση των μέτρων στήριξης

Στα όρια της κόπωσης και με… άδειες τσέπες εξακολουθούν να εργάζονται οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, καθώς προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με τον κορονοϊό, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τις φορολογικές δηλώσεις.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών & Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, ο κλάδος είναι στα όρια της εξάντλησης και παράλληλα σε ζοφερή οικονομική κατάσταση λόγω της «ασφυξίας» που έχει προκαλέσει η πανδημία.

«Είμαστε στα όριά μας διότι δεν έχουμε σταματήσει καθόλου την εργασία μας όλο αυτό το δίμηνο και οικονομικά  σε μαύρα χάλια. Μέσα στην κρίση ποιος να πληρώσει και τι… Οι περισσότεροι συνάδελφοι κάνουν ό,τι μπορούν και εξυπηρετούν, τις περισσότερες φορές χωρίς κόστος και σε ελάχιστες περιπτώσεις αμείβονται. Το κράτος έχει μεταφέρει τις υπηρεσίες του στους φορολογούμενους, δηλαδή στους λογιστές του. Εμμέσως μας αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνουν οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί στη χώρα, αλλά δεν το λένε ευθέως», ανέφερε ο κ. Χαμεζόπουλος και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

«Ήδη κινούμαστε σε ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς έχουν υποβληθεί περίπου 6.000 δηλώσεις στη ΔΟΥ Πύργου και περίπου άλλες τόσες στην περιοχή της Αμαλιάδας. Είναι οι απλές περιπτώσεις δηλώσεων, κυρίως για όσους λαμβάνουν επιδόματα ή θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Βέβαια, ακόμα διαπιστώνουμε λάθη στο σύστημα, που δεν έχουν διορθωθεί, διότι προέχει η διεκπεραίωση των μέτρων προστασίας και ενισχύσεως των εργαζομένων λόγω του κορονοϊού. Αυτά τρέχουν σε καθημερινή βάση και αλλάζουν διαρκώς. Δεν έχει σταθεροποιηθεί το σύστημα σε μια πάγια μορφή και πρέπει να το παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς», δήλωσε σημειώνοντας ότι η μοναδική ενίσχυση που έχει λάβει ο κλάδος είναι τα 600 ευρώ

«Έχουμε ζητήσει ως κλάδος και περαιτέρω ενίσχυση», είπε χαρακτηριστικά αλλά δεν εξέφρασε αισιοδοξία για την ικανοποίηση του αιτήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος