FOLLOW US: facebook twitter

Λογιστές: Μας έκαναν πειραματόζωα εφαρμογής αποφάσεων

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Οργισμένοι εμφανίζονται οι λογιστές απέναντι στην κυβέρνηση με επίκεντρο το «αλαλούμ» που επικρατεί τους τελευταίους μήνες με εσφαλμένες εγκυκλίους, δυσλειτουργίες στις πλατφόρμες, ασαφείς οδηγίες, γρίφους και παγίδες, που -οπως δηλώνουν οι ίδιοι- τους έχουν οδηγήσει στα όριά τους.

Αυτός είναι κι ο λόγος που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) προκήρυξε χθες 24ωρη αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή.

Στη σχετική ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των φοροτεχνικών επισημαίνουν πως, παρότι ζητούσαν απεγνωσμένα να έχουν στοιχειωδώς έστω και μία απάντηση σε κάποιο από όλα τα παραπάνω έγγραφα, τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων) αλλά και η ΑΑΔΕ αγνόησαν παντελώς όλα τα έγγραφά τους και άφησαν τον κλάδο απροστάτευτο από πρόνοια υγειονομικών μέτρων. Τον «άφησαν να χτυπιέται καθημερινά» και να αναζητεί και να «λύνει γρίφους και παγίδες», μαντεύοντας ποια είναι η βούληση του νομοθέτη και της διοίκησης, επισημαίνουν.

Προσθέτουν μάλιστα ότι «τις τελευταίες ημέρες ο κλάδος δέχεται ένα νέο ‘μπαράζ’ δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση». Σύμφωνα με την ομοσπονδία, επιδεινώνεται η θέση του λογιστή – φοροτεχνικού διότι, έχοντας ταυτόχρονα να προετοιμάζει τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων (σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν πρέπει να καθοριστεί αυθαίρετα), παράλληλα με τις ατελείωτες «πλατφόρμες», έχει να παλέψει και με την προβληματική λειτουργία του taxisnet, που καθημερινά «κρεμάει» τον τελευταίο μήνα.

«Έχουμε εξαντλήσει τα φυσικά μας όρια, από την περίοδο της καραντίνας μέχρι σήμερα»

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος