FOLLOW US: facebook twitter

Lockdown στην Αχαΐα: Κανονικά ο αγώνας στο «Φ. Αραβαντινός»

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το lockdown στην Αχαΐα που ισχύει από χθες, δεν θέτει εν αμφιβόλω- προς το παρόν τουλάχιστον- τη διεξαγωγή του αγώνα της Θύελλας Πατρών με τον ΠΑΟ Βάρδας στο γήπεδο «Φ. Αραβαντινός», που είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρεμιέρας στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορoνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ισχύουν από 6 έως 12 Οκτωβρίου η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης, η αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες κλπ. (εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές), η απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Εντούτοις, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. για αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα, για προπονήσεις ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στην τελευταίας ΚΥΑ που εκδόθηκε 15/9/2020. Επίσης, αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος. Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.

Ως εκ τούτου, ο αγώνας στο Φ. «Αραβαντινός» ανάμεσα στη Θύελλα και τον ΠΑΟ Βάρδας, αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος