FOLLOW US: facebook twitter

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας: «Ποτέ μη λες ποτέ» λέει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Ημερομηνία: 06-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ξαναπάμε σε lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τι λέει για rapid test και σε εμβολιασμένους.


«Ποτέ μη λες ποτέ» είναι η απάντηση του καθηγητή Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Ο καθηγητής παρά την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε σκέψη νέου lockdown αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και αναφέρει: «Ποτέ μη λες ποτέ. Διότι η επιδημία είναι πολλές φορές απρόβλεπτη, κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Προφανώς ισχυρή θέληση όλων μας και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα. Αν δούμε ότι έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, στα βαριά περιστατικά, στις νοσηλείες τότε κανείς μπορεί να σκεφτεί ότι πρέπει να γίνει πρόληψη τώρα».

Ερωτώμενος μάλιστα σχετικά με ενδεχόμενο και οι εμβολιασμένοι να χρειαστεί κάποια στιγμή να δείχνουν rapid test για να μπουν σε κλειστούς χώρους, απαντά πως «Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας» χωρίς να το αποκλείει.

dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος