FOLLOW US: facebook twitter

Νέο σκληρό lockdown στην Αττική με κλειστά σχολεία & λιανεμπόριο από την Πέμπτη έως τις 28/2 (Video)

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική, Υγεία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του πριν από λίγο προς τον ελληνικό λαό σχετικά με το lockdown στην Αττική και τα νέα μέτρα για την πανδημία, προανήγγειλε επί της ουσίας σύστημα «ακορντεόν».

“Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο με την επεξεργασία τους από τους ειδικούς.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του lockdown θα ισχύουν τα εξής:

-Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής, των οποίων η λειτουργία θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία των μαθητών

-Κλείνει το λιανεμπόριο

-Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα περιποίησης νυχιών -Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί

-Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης -Κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

Στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «βεντάλια περιορισμών που ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού».

«Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Στόχος είναι να συναντηθούμε με εκείνη τη στιγμή ακμαίοι και δυνατοί. Κι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή τη διαδρομή της ελπίδας είναι να πετύχουν τα μέτρα που θα ισχύουν από μεθαύριο. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε!».

Τόνισε ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες και πως ο στόχος είναι μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, να μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς.

Τέλος ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε οτι όσο διαρκέσει η κρίση, η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ήδη δρομολογεί τον μηδενισμό του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας αλλά και την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος