FOLLOW US: facebook twitter

Δύο νέοι σεισμολογικοί σταθμοί σε Κατάκολο-Ανδραβίδα: Live παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής

Ημερομηνία: 17-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Κι ενώ οι επισκέψεις του Εγκέλαδου στην έχουν σταματημό στον Κάμπο και η ανησυχία των κατοίκων μεγαλώνει, δύο νέοι σεισμολογικοί σταθμοί, ένας στην Ανδραβίδα και ένας στο Κατάκολο, τοποθετήθηκαν τελικά και τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για να μπορούν να παρακολουθούν απευθείας και να λαμβάνουν τα σήματα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των σεισμολόγων Άκη Τσελέντη και Γεράσιμου Χουλιάρα, ο σεισμολογικός σταθμός στην Ανδραβίδα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία από χθες και τώρα οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν την την ζωντανή καταγραφή της εξελισσόμενης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής από τον νέο σταθμό στον σύνδεσμο: http://bbnet.gein.noa.gr/plots/ANDR.html. Επίσης η  νέα εγκατάσταση του σεισμολογικού σταθμού στην Ανδραβίδα (ANDR) βελτιώνει την ανίχνευση των μικρότερων δονήσεων για την καλύτερη εκτίμηση της ακολουθίας και της συνεχής ενημέρωσης από την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου http://www.gein.noa.gr/el/

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η εγκατάσταση του δεύτερου σεισμολογικού σταθμού στο Κατάκολο για την ενίσχυση της παρακολούθησης της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας την οποία μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο στον σύνδεσμο: http://bbnet.gein.noa.gr/plots/KTLO.html.

Οι δύο σεισμολόγοι ευχαρίστησαν με ανάρτησή τους στο fb τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και τους Π. Αργυράκη, Θ. Χίνη και Κ. Μπούκουρα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την βοήθειά του στην εγκατάσταση του σεισμολογικού σταθμού στην Ανδραβίδα και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο και τον Ναυτικό Όμιλο Κατακόλου για την εγκατάσταση του σταθμού στο Κατάκολο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα σχολεία του Δήμου θα είναι και σήμερα κλειστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος