FOLLOW US: facebook twitter

Λιτός λόγω covid-19 ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απλά και διακριτικά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η Σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας, λόγω της υφιστάμενης πανδημίας του κορωνοϊού, τηρουμένων απαρέγκλιτα των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου παραμονή της εορτής, τελέστηκαν Θείες Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς του Νομού για τα Σχολεία, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω των ισχύοντων μέτρων προς αποφυγή διασποράς του Covid-19.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, πραγματοποιήθηκε ο κεντρικός εορτασμός κατά τον οποίον τελέσθηκε Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιωμένων υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλία Παπαγγελή και των Αιδεσιμολογιοτάτων π. Χαράλαμπου Δέρβου, π. Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, π. Ιωάννου Διαμαντόπουλου και π. Γεωργίου Αναγνωστόπουλου.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Κομιώτη Καθηγητή Θεολόγο και Γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Πύργου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Οι Τρείς Ιεράρχες και η συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην διατήρηση των Ελληνικών Γραμμάτων κατά την Τουρκοκρατία”.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, προς τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Φιλάρετο, η προτομή του οποίου ευρίσκεται έξωθεν του Μητροπολιτικού Ναού.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Κλάδης, ο Διευθυντής της Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Φωτεινόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος