FOLLOW US: facebook twitter

Λήγουν οι διετείς συμβάσεις 11 Επικουρικών στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 30-09-2020 | Συντάκτης:
Διεκδικούν παράταση των συμβάσεων μέχρι 31/12/2021
-Νέα δέσμευση Κοντοζαμάνη για παράταση μέχρι τέλος του 2020

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η λήξη των διετών συμβάσεων 11 επικουρικών- και μάλιστα εν μέσω πανδημίας- που είχαν προσληφθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, με την ΠΟΕΔΗΝ να ζητά την παράταση των 1200 συνολικά εργαζομένων επικουρικού προσωπικού που είχαν προσληφθεί στο ΕΣΥ μέχρι και τις 31/12/2021.

Οι διετείς συμβάσεις του επικουρικού αυτού προσωπικού αρχίζουν να λήγουν από την επόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα, στην περίπτωση του Νοσοκομείου Πύργου, να προκαλείται σοβαρότατο πρόβλημα στην Τεχνική αλλά και τη Διοικητική Υπηρεσία καθώς θα αποχωρήσουν εάν δεν δοθεί παράταση, 7 εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, 3 Γενικών Καθηκόντων και 1 Διοικητικός.

Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι για την παράταση όλων των Επικουρικών,  υπάρχει δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που είχε ανακοινωθεί στη διάρκεια συνάντησης με τους Επικουρικούς.

Οι εργαζόμενοι, καλούν το Υπουργείο Υγείας να βάλει ένα τέλος στην «εργασιακή ομηρεία» όλων των επικουρικών και να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την πολύτιμη παραμονή τους στο σύστημα έως τις 31/12/2021.

Με χθεσινές δηλώσεις του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε, ότι θα κατατεθει διάταξη με την οποία θα παραταθούν οι συμβάσεις όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, καταρχάς έως το τέλος του 2020. «Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος