FOLLOW US: facebook twitter

Λιγότεροι κατά 1.680 οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην Υγεία εν μέσω πανδημίας

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:

Την ώρα που η κυβέρνηση σπεύδει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών για να καλύψει τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ακρως αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά δεδομένα, που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς καταδεικνύουν  ότι τον τελευταίο χρόνο -εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας- όχι μόνο δεν αυξήθηκε το μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες Υγεία, αλλά αντιθέτως έχει μειωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το apografi.gov.gr, τον Ιανουάριο του 2021 (τελευταίος μήνας για τον οποίον υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), το σύνολο του τακτικού προσωπικού (εκτός ΝΠΙΔ) που υπηρετεί σε φορείς του υπουργείο Υγείας ανέρχεται σε 76.540. Τον Ιανουάριο του 2020 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 78.220.

Με άλλα λόγια, εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας.

Όπως επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία, η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει έκτακτες προσλήψεις ορισμένου χρόνου (Ορισμένου χρόνου – συμβάσεις έργου – ωρομίσθιοι) αντί για μόνιμες προσλήψεις. Σύμφωνα με το  apografi.gov.gr, τον Ιανουάριο του 2021 περίπου 35.000 εργαζόμενοιβρίσκονται σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος