FOLLOW US: facebook twitter

Λιγότερες και για λιγότερους οι επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μειωμένου κόστους πακέτο κρατικών επιδοτήσεων για ρεύμα και φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση για τον μήνα Φεβρουάριο μετά το πράσινο φως από τους θεσμούς. Το μέτρο θα έχει μικρότερη εμβέλεια καθώς δεν θα ξεπερνά τα 250-300 εκατ. ευρώ έναντι 395 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την αναχαίτιση των ενεργειακών επιβαρύνσεων τον Ιανουάριο, συνεπώς οι χαμένοι θα είναι πολύ περισσότεροι από τους κερδισμένους, καθώς οι επιδοτήσεις θα δοθούν στη βάση της νέας ντιρεκτίβας που αίρει την οριζόντια προστασία, καλύπτοντας μόνο τις παροχές κύριας κατοικίας.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό που παραλαμβάνει καυτούς λογαριασμός στο ρεύμα εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη από 42 ευρώ τον επόμενο μήνα, ενώ το μέτωπο της ακρίβεια σαρώνει και τα τρόφιμα, που καταλαμβάνουν πάνω από το 23% της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών.

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή στο πετρέλαιο σημειώνει εκρηκτική αύξηση άνω του 50% σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχει φθάσει πανελλαδικά στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο, ανεβάζοντας στα ύψη τον λογαριασμό για τη θέρμανση, με αποτέλεσμα στο υπουργείο Οικονομικών να ανακρούουν πρύμναν, ανοίγοντας την πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022 για να μπουν 200.000 νέοι δικαιούχοι στην επιδότηση.

Οσοι υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα του επόμενου μήνα θα πληρωθούν έως 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει άλλο ένα κύμα πληρωμών έως τις 29 Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.


Καιρός Πύργος