FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμαρχος Πύργου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ

Ημερομηνία: 22-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

liatsis-kede

Λαϊκές αγορές και δημοτική αστυνομία

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα,  η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ κ. Νικόλαο Δουφεξή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτριο Μεσσαλά.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία των λαϊκών αγορών, σχετικά με τις υπηρεσίες φύλαξης και είσπραξης, παράτασης των επαγγελματικών αδειών κτλ, καθώς και την ανάγκη λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πύργου, πλην των άλλων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ορθής και εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τον κοινωνικό σκοπό που αυτές εξυπηρετούν, καθώς και για τον θεσμό της δημοτικής αστυνομίας, την αναγκαιότητα ύπαρξής της, την ανάγκη ενίσχυσης αυτής, καθώς και της αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Στο ίδιο πλαίσιο περί της αναγκαιότητας λειτουργίας των λαϊκών αγορών, της καταπολέμησης της παραβατικότητας και της ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας ακόμα και σε Δήμους που δεν προχώρησαν στην επαναλειτουργία της, τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής όπως ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος.

Στα ζητήματα των λαϊκών αγορών τοποθετήθηκε και ο κ. Δουφεξής, που αναφέρθηκε στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Πύργου, τον τρόπο είσπραξης των τελών, αλλά και στις απαιτούμενες αλλαγές για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, την ορθή είσπραξη των τελών και την αναγκαιότητα διατήρησης του θεσμού.

Στην επιτροπή Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ πλήν του Δημάρχου Πύργου και των ανωτέρω συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Ελασσόνας, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Φαρκαδόνας, Τρίπολης, Λαμιέων και Σιθωνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος