FOLLOW US: facebook twitter

Γαβρίλης Λιατσής: «Ο Πύργος και η Ηλεία, αλλάζει σελίδα»

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-newΣτον ΧΥΤΑ Παλαίρου μεταφέρονται από σήμερα ξανά τα σάπια σκουπίδια

«Με διάφανο και νόμιμο τρόπο και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, δρομολογήσαμε την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ανακοινώνοντας ότι τα πρώτα τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Πύργου και ένα του Δήμου Ήλιδας, ξεφόρτωσαν ήδη τις πρώτες ποσότητες στη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής στην Τριανταφυλλιά.
Με έκδηλη τη χαρά και την ικανοποίηση του, ο κ. Λιατσής, μίλησε για «αλλαγή σελίδας στο Δήμο και ολόκληρη την Ηλεία» καθώς «δρομολογήθηκε μια υπόθεση που ταλάνιζε το Νομό την τελευταία 20ετία», ενώ υποστήριξε πως από σήμερα ξεκινά και πάλι η μεταφορά των σάπιων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου, με την απομάκρυνση των σωρευμένων απορριμμάτων που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο.
Επανέναρξη μεταφοράς, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος ο οποίος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία.

«Αρραγές μέτωπο Δημάρχων»
Ο κ. Λιατσής, έκανε εκτενή αναφορά στην ισχυρή διαπροσωπική σχέση που αναπτύχθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο διευκολύνοντας τα πράγματα αλλά και στο αρραγές μέτωπο μέσω του ΦΟΔΣΑ που έχουν δημιουργήσει πλέον και οι «7» Ηλείοι Δήμαρχοι. «Μέτωπο που προεκτείνεται και σε όλα τα άλλα προβλήματα που έχει η Ηλεία και το οποίο πιστεύω ότι άμεσα θα αποδώσει. Τέρμα στη διχόνοια, τη μιζέρια και την κακομοιριά. Πλέον η διαχείριση στα μεγάλα θέματα θα γίνεται με τον τρόπο που έγινε η διαχείριση και στο θέμα των σκουπιδιών. Με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο γράψαμε ένα κομμάτι της δικής μας προσωπικής ιστορίας και τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε και στο χώρο της Τριανταφυλλιάς και θα δώσουμε τα χέρια».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλους όσους βοήθησαν στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα, με κορυφαίους όπως είπε, τους Υπουργούς Π. Κουρουμπλή και Γ. Τσιρώνη. «Πιστέψαμε κάποιοι άνθρωποι ότι θα βρεθεί λύση και τελικά βρέθηκε λύση. Προσφέραμε ο καθένας αυτό που μπορούσε, χωρίς μεζούρα και τις δύσκολες στιγμές πήραμε τις αποφάσεις που έπρεπε. Λίγοι ήταν εκείνοι που δεν μας πίστεψαν και αυτοί έκαναν πολύ ντόρο. Μας πίστεψαν όμως χιλιάδες άλλοι που με την ανοχή τους, μας έδωσαν την δυνατότητα να κάνουμε τα βήματα που έπρεπε. Πρόκειται για τους «ανώνυμους» τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όπως επίσης ευχαριστώ εκείνες τις παρατάξεις του δήμου και τους δημοτικούς συμβούλους που μεμονωμένα με τη θετική ψήφο τους πολλές φορές, δεν άφησαν την πόλη να πεθάνει».

«Όλοι μαζί για την Ηλεία»
Με την αντιπαλότητα των δυο πόλεων, του Πύργου και της Αμαλιάδας να έχουν περάσει στο παρελθόν και τους «7» Ηλείους Δημάρχους να έχουν ομονοήσει όπως είπε ο κ. Λιατσής, θα καταφέρουν να αντιστρέψουν όλα εκείνα που έβαζαν το Νομό στην τελευταία θέση ανάπτυξης. «Με κοινή προσπάθεια θα καταφέρουμε να διώξουμε την Ηλεία από αυτή τη θέση. Δε θα διαχειριστούμε ευκαιριακά το αποτέλεσμα της σημερινής μέρας, θα βάλουμε και άλλους στόχους δυσκολεύοντας αν θέλετε και κάποιους πολιτικούς που έχουν επενδύσει στην αντιπαλότητα των πόλεων την καριέρα τους. Ο ανταγωνισμός των δυο πόλεων θα περιοριστεί σε μια ευγενή άμιλλα που είναι η προσδοκία όλων των κατοίκων».

«Ώρα αλλαγών για την πόλη»
Επιπλέον, ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι ωρίμασε πλέον η ανάγκη για ποιοτικές αλλαγές στο Δήμο Πύργου, που θα κάνουν τη διαφορά στην πόλη και θα δώσουν άλλη οικονομική δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής. «Στη δύσκολη συγκυρία της χώρας, θα εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου και της περιοχής για να μην πεθάνει η πόλη μας και επειδή η πόλη μας είναι ενταγμένη σε ένα νομό θα βάλουμε πλάτη και ο νομός μας να πάει μπροστά».
Καταλήγοντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ του, σε όλους εκείνους που πίστεψαν αλλά και στους συνεργάτες του που ταλαιπωρήθηκαν, τονίζοντας ότι από δω και πέρα τους ενώνουν καινούργιοι αγώνες και νέες διεκδικήσεις. «Βέβαια ο πήχης δε μπορεί να ανέβει περισσότερο καθώς το επίτευγμα στο θέμα των απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο που θα μπορούσαμε. Οπότε και χαρά, μεγαλύτερη από τη σημερινή, δε μπορεί να υπάρξει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος