FOLLOW US: facebook twitter

Γαβρίλης Λιατσής προς Περιφέρεια: «Σεβαστείτε την ιστορία της πόλης»

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

institut-stafidas

-Ρήξη στις σχέσεις Δήμου – Περιφέρειας μετά το «όχι» στην παραχώρηση Ινστιτούτου Σταφίδας και Αποθηκών ΑΣΟ

Την έντονη δυσαρέσκεια του, για  την αρνητική απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρα, στο αίτημα του Δήμου Πύργου για την παραχώρηση των αποθηκών του ΑΣΟ και του Ινστιτούτου Σταφίδας, εξέφρασε χθες με συνέντευξη του ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής. Όπως είπε, η επιστολή της Περιφέρειας την οποία μάλιστα υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, ήταν άκρως προσβλητική και άκομψη.

«Μας γνωστοποίησαν ότι τα δυο αυτά κτίρια θα αξιοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Ποια αξιοποίηση εννοούν; Αυτή που είχαν τα τελευταία χρόνια που ως γνωστόν το Ινστιτούτο λεηλατήθηκε και οι αποθήκες εγκαταλείφτηκαν; Ποια θα είναι η αξιοποίηση τους, τη στιγμή που το Ινστιτούτο ΑΣΟ έχει χρηματοδοτηθεί από το Ιντερεγκ και θα γινόταν Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Γιατί ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη αναζητά καινούργια χρήση αφού έχουν δεσμευτεί για αυτή… Αν δε γίνει αυτό, υποδηλώνει πλήρη ανικανότητα της Περιφέρειας στον Πύργο να αξιοποιήσει εκείνα τα οποία παρανόμως είχαν χορηγηθεί στην παλιά Νομαρχία και μεταβιβάσθηκαν. Δεν έχουν την γενναιοδωρία και την ευρύτητα να καταλάβουν ότι βασικά κτήρια που βρίσκονται μέσα στον Πύργο πρέπει να αξιοποιηθούν από τον δήμο. Μας υποτιμούν στέλνοντας μας αυτό το έγγραφο και πλέον οι μέχρι πρότινος καλές σχέσεις που είχαμε με την Περιφέρεια, διολισθαίνουν σε μια σχέση καθαρά τυπική».

liatsis-sosipolis

Ο κ. Λιατσής, τόνισε ακόμα, ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, χωρίς αποτέλεσμα και απευθυνόμενος στον κ. Αριστειδόπουλο του ζήτησε να σεβαστεί την ιστορία της πόλης και των προσώπων που τη διοικούν. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν αντιπεριφερειάρχες και άλλους παράγοντες της Περιφέρειας «να πηγαίνουν στα χωριά και να τους λένε ότι θα φτιάξουν εκείνο και το άλλο, τη στιγμή που δεν έχουν φτιάξει τίποτα καθώς για να φτιάξουν θα πρέπει να πάρουν τη συγκατάθεση και την άδεια τη δική μας.  Αυτό το μοντέλο της παλαιοκομματικής διαδικασίας που εκδηλώθηκε στην Σαλμώνη, στη Σκαφιδιά και αλλού ας το σταματήσουν. Είναι παλαιομοδίτικο και δεν ταιριάζει ούτε στον κ. Κατσιφάρα ούτε στους συναδέλφους του. Για να τελειώνουμε με αυτά».

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ακόμα ότι θα παρακολουθεί το έργο της συνδετήριας οδού και αν η δαπάνη του έχει σχέση με την ΟΧΕ δε θα το δεχθούν. «Κάτι απειλές από την Περιφέρεια ότι αν δεν ολοκληρώσετε το έργο δεν θα πάρετε τίποτα- υπαλλήλων κυρίως- τις επιστρέφω…».

«Μόλις καθαρίσει ο Πύργος, θα έρθει ο… Τσίπρας»

Με την ευκαιρία της συνέντευξης, ο κ. Λιατσής μίλησε για το διαρκές ενδιαφέρον του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλη αναφορικά με την εξέλιξη στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι κατά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην περιοχή του επισήμανε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος Πύργου θα είναι μοντέλο διαχείρισης για όλη την Ελλάδα. «Τα αποτελέσματα από τη συνεργασία του Δ. Μπέλτσου με τον Α. Σκαρτσιάρη και το Β. Σειντή είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια αποκομιδής ενδέχεται να έρθει και ο Πρωθυπουργός».

Παράλληλα, ο κ. Λιατσής, ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά με τις μικρές δυνάμεις του στα αναγκαία για τη λειτουργία του έργα. «Διαθέτουμε ένα κονδύλι 50 χιλ. ευρώ για έργα αποκατάστασης σε δρόμους που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, συνδέεται με ρεύμα ο Ξενώνας του Γουμέρου και με μια σπουδαία μελέτη ολοκληρώνουμε μέσω Leader το έργο αυτό ενώ μέσω ΣΑΤΑ θα ασχοληθούμε με κάποια γεφύρια (Κατσαρού, Ελαιώνα, Σαλμώνη) ενώ έχουμε και έτοιμες μελέτες για αποχετεύσεις και όμβρια ύδατα για Σκουροχώρι και Άγιο Ηλία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος